Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder 188 offentlige ladepunkter til el-biler er på vej

188 offentlige ladepunkter til el-biler er på vej

Silkeborg Kommune har netop underskrevet en kontrakt på opsætningen af offentligt tilgængelige ladestandere på baggrund af et udbud. Der opsættes ladestandere på i alt 74 lokationer på tværs af kommunen, som står klar til brug senest ved udgangen af 2024.

Bil på vejen

Silkeborg Kommune har netop underskrevet kontrakten på opsætning af knap 188 offentlige ladepunkter til el-biler, som fordeles på 74 lokationer rundt om i kommunen, og som mod betaling må benyttes af alle med en el-bil. Planlægningsarbejdet er allerede i fuld gang - og alle ladestanderne er senest klar til brug ved udgangen af næste år.

Lokationerne er spredt over kommunen

Ladestanderne placeres, så de dækker kommunen bredt og kommer delvis til at stå ved kommunale bygninger; skoler, dagtilbud, plejecentre, haller, administrationsbygninger m.v.

Ifølge Ladestanderbekendtgørelsen, som er vedtaget af regeringen, er kommunen forpligtet til at sætte ladestandere op ved kommunale bygninger. På den måde sikres en bred geografisk dækning, som kommer borgerne på tværs af kommunen til gode.

Derudover opstilles der også ladestandere ved bynære områder som fx Bios Gård, Hostrupsgade, Mejerigården, Kornmods Gård, Iskælderdalen og ved fire samkørselspladser. De afmærkede el-ladepladser må naturligvis udelukkende benyttes af el-biler.

De offentligt tilgængelige ladestandere i Silkeborg Kommune, der opsættes som led i Ladestanderbekendtgørelsen, skal være med til at sikre, at der er tilstrækkeligt med ladestandere på tværs af landet med det mål at understøtte en grønnere transportform på nationalt plan.

Norlys har vundet udbuddet om opsætning af offentlige ladestandere i Silkeborg Kommune.

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje