Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder 5 vigtige nyheder fra ugen

5 vigtige nyheder fra ugen

Ringvejsbroen indvies 17. december

Søndag 17. december indvies Ringvejsbroen. Vær med til indvielsen af den 420 meter lange ringvejsbro over Gudenåen kl. 10-13. Der vil være en officiel indvielse, vandretur i Nordskoven ved Dansk Vandrelaug og aktiviteter for hele familien. Senere samme dag åbner broen for trafik.

Læs mere om programmet for indvielsen

Skal Søvej overdækkes?

Skal Søvej overdækkes, så parkering og vejen kommer under jorden og giver mulighed for at opføre et nyt ”Rådhuskvarter” samt en kommende bypark langs Søfronten? Det er en mulighed, som Plan- og Vejudvalget og byrådet skal drøfte. Under forudsætning af en godkendelse i Plan- og Vejudvalget skal byrådet 18. december 2023 tage stilling til, om kommunen skal arbejde videre med planerne.

Læs mere om planerne

Grøn pulje kan søges til projekter nær Marsvinslund

Opsætningen af vindmøller ved Marsvinslund har givet en pulje på 1.350.000 kroner, som kan komme borgere og lokalområdet til gode. Midlerne kan søges til blandt andet byfornyelse, grønne områder, et lokalt varmeprojekt m.v. til og med 5. januar 2024.

Læs mere om puljen

Klimaplan: Nye indsatser rulles ud

Silkeborg Kommune har som mål at reducere CO2-udledningen med 75 Procent i 2030 og vil være CO2-neutral i 2045. Derfor udrulles en række nye indsatser inden for energi, mobilitet, landbrug, arealanvendelse, erhverv, byggeri samt Borgernes Klimahandleplan og klimatilpasning.

Læs mere om den nye klimaplan

 

Nye takster for børnepasning

Byrådet har 28. november 2023 godkendt nye takster for forældrebetaling i børnehaver, vuggestuer, dagplejer og SFO/klub samt tilskud til private pasningsordninger. 

Læs mere om takster og tilskud

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje