Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Dybkærskolen vinder prisen for ’Årets skolebyggeri 2024’

Dybkærskolen vinder prisen for ’Årets skolebyggeri 2024’

Silkeborg Kommune modtog 2. oktober prisen for ’Årets skolebyggeri 2024’ for Dybkærskolen i Gødvad. En fagjury og en offentlig afstemning pegede tilsammen på, at skolen på fin vis binder nye fællesskaber, fleksible læringsmiljøer og lokalområdet sammen.

Foto: Billedet af repræsentanter fra vinderteamet er taget af Nohrcon

Prisen for ’Årets skolebyggeri 2024’, som Nohrcon uddelte for 12. år i træk, går i år til Dybkærskolen, der med sin strategiske placering ved Gødvadhallen, Dybkær Kirke, lokaler butikker og Gødvads nye samlingspunkt, hvor der er plads til både fordybelse og bevægelse, binder området sammen.

Den skofri skole har mange små og kreative zoner, hvor eleverne kan fordybe sig i projekt- og gruppearbejde. Klasseværelserne har forskellige typer af siddepladser og afskærmningsmuligheder, og der er mange måder at trække undervisningen ud under åben himmel på skolens tagterrasser.

Udvendigt har skolen fået en ny legeplads med plads til både basketball, rundboldbane, gyngestativer, multibane, huler, klatrenet, stibrobane m.m. Skolens facader udgøres af tegl, stål og store glaspartier, der giver masser af lysindfald. Øverst er der blevet plads til solceller og grønne tage.

Fagjuryen udtalte bl.a.:

- Fin løsning af den lille skole i den store skole. Læringsmiljøerne tilpasset alderstrinnene. Dejligt med det store fokus på praksisfaglighed. Pædagogikken er tydeligt tænkt ind i byggeriet også med det store fokus på borgerinddragelse.

- Flot flow og organisering af store og små læringsfællesskaber. Indretning af tydelige læringszoner til forskellige typer af aktiviteter. Aktive grønne og varierede uderum.

Lokalsamfundet har været en stor del af processen

Som juryen også peger på, så har borgerinddragelsen under hele projektet været i fokus.

Arbejdet med Dykkærskolen startede allerede, da Silkeborg Kommune i 2018 gik i gang med at lave områdestudiet i Gødvad, som skulle undersøge, hvordan vi fik skabt et sammenhængende område, hvor både skole, haller og udeområder fik glæde af hinanden og blev udnytte på optimal vis.

Fra 2018 og frem til den formelle indvielse af skolen og samlingspunktet i sommeren 2024 har repræsentanter fra skolen - både voksne og børn - lokale foreninger og borgere været inddraget i processen.

Både i opførelsen af Dybkærskolen og de omkringliggende udeområder, er der dermed taget udgangspunkt i lokalsamfundets tanker og interesser.

-Det er så fantastisk, at 6-7 års arbejde af mange interessenter omkring Dybkærskolen - elever, forældre, personale, lokalområdet, politikere, skoleafdelingen, arkitekter og forskellige konsulenter på læringsrum, uderum m.m. - er blev anerkendt med titlen som Årets Skolebyggeri. Det er jeg mega stolt af, og jeg er klar over, at det kun kan lade sig gøre, når mange gode kræfter arbejder sammen og trækker i samme retning; når fællesskabet viser, hvad fællesskab kan, siger Mette Krogslund, skoleleder på Dybkærskolen.

Over 2.000 stemte i den offentlige afstemning, og roserne til Dybkærskolen lød bl.a.:

-Der er liv på skolen fra tidlig morgen til sen aften alle ugens 7 dage.

-Det er en gennemtænkt arkitektur med både funktion og et inspirerende læringsmiljø. En fryd for øjet og en fryd for elever.

-Vores barn går på skolen, og måden at tænke ude- og inderum ind i faglighed for børnene er fantastisk. Derudover er der noget fortryllende i de mange områder, kroge og hyggehuler børnene kan benytte sig af. Det må være magisk som barn at kalde Dybkær for sin skole.

Prisen blev uddelt på Nohrcons årlige ’Konference om fremtiden skolebyggeri’ på Scandic Spectrum i København foran skolebyggere fra hele landet af.

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje