Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder En række pengesedler bliver ugyldige

En række pengesedler bliver ugyldige

Fra 31. maj 2025 bliver 1000-kronesedler og pengesedler udstedt før 2009 ugyldige.

Nationalbanken sætter initiativer i gang for at sikre, at kontanter også fremover er sikre og effektive at betale med. I den forbindelse bliver 1000-kronesedler og pengesedler før 2009 ugyldige fra 31. maj 2025.

Indtil 31. maj 2025 kan sedlerne bruges som normalt. Du kan også indsætte sedlerne på din konto i din bank. Se på din egen banks hjemmeside, hvordan din bank tilbyder at tage imod dine sedler.

Pas på svindel og kriminalitet

Svindlere vil måske forsøge at narre kontanter fra borgere under påskud af at være fra en myndighed eller virksomhed. Vær skeptisk, hvis du bliver kontaktet uopfordret med tilbud om at udlevere dine kontanter. Kontakt eventuelt selv virksomheden eller myndigheden direkte på deres hovednummer for at tjekke, om henvendelsen er ægte.

Læs, hvordan du undgår at blive svindlet (nationalbanken.dk).

Kriminelle, der ligger inde med mange kontanter, vil formentlig forsøge at få andre til at indsætte penge for sig og overføre dem mod betaling. Hvis du veksler eller indsætter penge for kriminelle, kan du risikere at fungere som muldyr og blive dømt for hvidvask. Forklaringerne på, hvorfor de har brug for din hjælp, kan være en dækhistorie.  Vær derfor opmærksom, hvis andre beder dig om at hjælpe dem af med deres 1000-kronesedler.

Læs, hvordan du undgår at agere muldyr (nationalbanken.dk).

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje