Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Forsøg: Nu skal vi også sortere affald på gader og stræder

Forsøg: Nu skal vi også sortere affald på gader og stræder

Silkeborg Kommune sætter nu gang i et forsøg, der giver folk mulighed for at sortere deres affald, når de er på farten, på samme måde som de allerede gør derhjemme. Målet er endnu bedre affaldssortering og mere genanvendelse.

Silkeborgenserne gør det allerede. Både derhjemme og på job, og nu skal de også sortere deres affald, når de benytter byens rum.  

I denne uge sætter Silkeborg Kommune gang i et forsøg med affaldssortering i de offentlige byrum. Forsøget skal gøre det nemmere for folk at sortere, når de er på farten, således, at det affald, der indsamles, i højere grad kan blive genanvendt.

I første omgang bliver der sat affaldsbeholdere op fire forskellige steder i centrum af Kjellerup i forbindelse med arrangementet ’Ren By’ lørdag 4. maj. Efterfølgende bliver der sat ekstra affaldsbeholdere op i Silkeborg midtby.

Det bliver de samme kategorier, som borgerne kender hjemmefra, dog skal pap og papir i restaffald, da det er erfaringen, at det papir, man har med på farten, ofte er for beskidt til at kunne blive genanvendt.

Løbende evaluering af sorteringen

Undervejs i forsøget vil der blive foretaget prøver af affaldet for at undersøge, om det ender i de rigtige beholdere, og om der er områder, hvor sorteringen fungerer bedre end andre.

Forsøget forventes at løbe året ud, hvorefter det vil blive evalueret.

Forsøget vokser ud af kommunens affalds- og ressourceplan, hvor man blandt andet også kigger ind i et forsøg med affaldssortering på Silkeborg Stadion og en ordning med pantkopper a la den, man har indført i Aarhus Kommune.

Her kommer beholderne op i Kjellerup:

  1. Bryggerstræde/Søndergade (v. Torvet)
  2. Torvet/Søndergade
  3. Tinghusvej/Skolegade (v. biblioteket/skolen/rema1000)
  4. Vestergade/Søndergade

Se Affalds- og ressourceplanen

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje