Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Grøn pulje kan igen søges til projekter nær Marsvinslund

Grøn pulje kan igen søges til projekter nær Marsvinslund

Der er fortsat midler i grøn pulje fra opstillingen af vedvarende energianlæg ved Marsvinslund. Derfor kommer der nu endnu en ansøgningsrunde, hvor man kan søge midler til byfornyelse, grønne områder, lokale varmeprojekter mv.


Folketinget besluttede i 2020, at opstillere af vedvarende energi fx vindmøller og solcelleanlæg skal indbetale midler til en grøn pulje, der skal komme lokalområdet til gavn.

Tidligere på året var der en ansøgningsrunde, hvor der blev givet tilsagn til otte forskellige projekter nær Marsvinslund. Efter ansøgningsrunden er solcellerne ved energiparken blevet tilsluttet elnettet, hvilket betyder, at yderligere midler er blevet tilført puljen. Derfor lyder puljen i denne omgang på 552.475,20 kr., som kan søges til og med 20. september 2024.

Hvem kan søge puljen?

Puljen henvender sig særligt til lokalområdet nær energiparken ved Marsvinslund og gives fortrinsvist til naboer, borgere, borgergrupper, foreninger mm., som påvirkes mest. Som nabo indenfor 855 meter fra vindmøllerne ved Marsvinslund kan man søge, hvis man er bosat i både Silkeborg Kommune og Viborg Kommune. Som lokal bosat længere fra vindmøllerne kan man kun søge, hvis man er bosat i Silkeborg Kommune. Midlerne kan bruges til forskelligartede projekter. Det kan fx være til byfornyelse, grønne områder, støtte til et lokalt eller grønt varmeprojekt, sports- og fritidsforeninger, grønne initiativer, events med mere.


Solceller på Sjørslev-Demstrup Egnscenters tag

Ved seneste ansøgningsrunde blev der blandt andet givet tilsagn til en fornyelse af et byanlæg, en aktivitetsskov, forskellige varmeprojekter og opstilling af solceller på Egnscentret i Sjørslev-Demstrups tag.

De første projekter har allerede fået noget ud af pengene. Solcellerne på Egnscentrets tag er nu installerede og bidrager til grøn energi, der sikrer Egnscentrets energiudgifter.

Sådan foregår processen

Når ansøgningsrunden er overstået, vil forvaltningen først kigge ansøgningerne igennem og vurdere dem ud fra Silkeborg Kommunes administrationsgrundlag for grøn pulje. Herefter vil ansøgningerne blive behandlet af et indstillingsudvalg bestående af formandskaberne fra Silkeborg Kommunes Klima- og Miljøudvalg og Sundheds- og Nærhedsudvalg. De vil lave en indstilling til Sundheds- og Nærhedsudvalget.

Er der penge til overs efter ansøgningsrunden, vil der komme endnu en ansøgningsrunde.

Læs mere om den grønne pulje, og hvordan du ansøger her.

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje