Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Jobmesse 2024: Sæt kryds i kalenderen

Jobmesse 2024: Sæt kryds i kalenderen

Nedtællingen til årets første jobmesse er begyndt. Sæt kryds i kalenderen 14. marts 2024.

Til kandidater

Vi glæder os til at slå dørene op til forårets jobmesse 14. marts 2024, hvor mere end 20 virksomheder allerede har booket en stand. 

Er du i tvivl om, hvordan du får mest muligt ud af at deltage i jobmessen? Nedenfor har vi samlet en række ideer til, hvad du kan gøre før, under og efter messen. 

Sådan får du mest ud af jobmessen som jobsøgende

Vi har samlet fire gode råd, så du kan forberede dig bedst muligt inden messen: 

  1. Vælg, hvilke virksomheder, du ønsker at komme i kontakt med (se hvilke virksomheder, du kan møde - vi opdaterer løbende listen under "details" på LinkedIn-eventet)
    Bestem dig fx for tre virksomhed, du som minimum vil have en snak med. Lav på forhånd research om virksomhederne. 

  2. Vær nysgerrig
    At tage på messe kan åbne øjnene for helt nye brancher eller muligheder - vær nysgerrig og åben over for det og tag også gerne en snak med de virksomheder, der ikke umiddelbart arbejder inden for dit fagområde.
  3. Forbered spørgsmål
    Virksomhederne er til stede, fordi de gerne vil fortælle om sig selv og det arbejde, de udfører. Spørg gerne ind til, hvordan en arbejdsdag forløber, hvad de lægger vægt på i en ansøgning, e.l. Husk, at en god dialog med en virksomhed også er en succes, selvom det ikke skulle føre til en ansættelse. 

  4. Hav en præsentation af dig selv klar
    Forbered en kort, mundtlig præsentation af dig selv, inden du træder ind på messen. Hvad har du lavet tidligere og hvem er du som person? Du kan evt. gøre dit CV klart, så du hurtigt kan sende det til virksomheden eller have et visitkort med. Vær opmærksom på, at de fleste virksomheder ikke modtager et fysisk CV, pga. GDPR-regler. 

  1. Udnyt den unikke situation
    Det er vigtigt at have erfaring - men personlighed rækker også langt. På en messe har du en unik mulighed for at præsentere dig selv personligt. Du kender måske følelsen af, at hvis du bare kunne få en samtale, så ville det hele gå lidt nemmere. Her har du chancen - husk at bruge den.

  2. Præsenter dig selv for virksomheder
    Hvad er lige præcis dine kompetencer og styrker? Og hvordan er de relevante for virksomheden? Støt dig gerne op af den præsentation, du har forberedt hjemmefra.

  3. Netværk
    At tage på messe handler ikke nødvendigvis kun om at få et job her og nu. Det kan være lige så nyttigt at opbygge et netværk gennem den gode dialog. Selvom en virksomhed ikke har et relevant job for dig lige nu, så får du mulighed for at stille en masse spørgsmål, så du kan målrette din ansøgning senere hen. Det kan også betyde, at de husker dig til næste gang, de får en jobåbning, der passer til din profil.

  4. Husk at udveklse kontaktoplysninger
    Har du haft en god dialog? Så fortæl, at du er interesseret i fremtidige stillinger. Aftal, at du sender dit (målrettede) CV og bed om et visitkort til gengæld. Tilføj evt. hinanden på LinkedIn. 

  1. Dan et overblik
    Få overblik over dine noter, visitkort og brochurer, så du har en samlet liste med virksomheder, jobåbninger eller kontakter at arbejde videre med.

  2. Brug tid på ekstra research
    Find ud af mere om de virksomheder, du har talt med. Søg på Google og LinkedIn - måske har I fælles kontakter eller andet, der kan understøtte en videre dialog?

  3. Send en tak-for-sidst hilsen
    En kort hilsen på mail eller LinkedIn kan forlænge kontakten. Men vent ikke for længe - skriv senest 2-3 dage efter messen, så de stadig kan huske, hvem du er. Du kan også anmode om at connecte på LinkedIn.

  4. Vær tålmodig
    Vender din nye relation ikke tilbage med det samme, er der som regel en god grund - fx travlhed. De fleste skal nok svare på et tidspunkt. 

Se, hvilke virksomheder, du kan møde på jobmssen (listen bliver løbende opdateret) 

Til virksomheder: 

Leder du efter din kommende medarbejder? Så har vi inviteret et bredt felt af ledige kandidater, der glæder sig til at høre mere om lige netop din stilling.
Som deltagende virksomhed kan du se frem til:

  • Din egen stand i Jysk Arena
  • Frokost og netværk med andre lokale virksomheder
  • Kvalificeret arbejdskraft fra området
  • Match til dine ledige stillinger
  • Personligt møde med interesserede kandidater

Vil du høre mere eller tilmelde dig med det samme?

Skriv eller ring til Jobcenter Erhverv:
Telefon: 89705757
Mail: jobcentererhverv@silkeborg.dk

Tilmelding senest 6. marts – eller hurtigst muligt, hvis du vil sikre dig en stand. 

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje