Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Ny kampagne - Sænk farten - bare lidt

Ny kampagne - Sænk farten - bare lidt

I april kan du langs udvalgte veje i Silkeborg Kommune se blå skilte med teksten ”Sænk farten – bare lidt”. Erfaringen viser, at bilisterne lytter til budskabet. Det er med til at gøre trafikken mere sikker.

Set over de sidste 10 år har stadig flere trafikanter lettet foden lidt fra speederen. Det er godt, for når færre kører for stærkt, så sker der også færre fartulykker. Vejene er med andre ord blevet mere trygge og sikre at færdes på.

Men målet er ikke nået endnu.  Der bliver stadig kørt for stærkt på de danske veje, og det har flere negative konsekvenser. De sidste 5 år er 320 personer blevet dræbt i ulykker, hvor for høj fart var en afgørende faktor.  Der er for høj fart i omkring fire ud af ti dødsulykker i trafikken. 

For høj fart er også noget, som skaber utryghed i folks lokalområde, hvor det er 4 ud af 10, som svarer, at de ofte eller meget ofte oplever for høj fart i deres lokalområde. Og 9 ud af 10 ønsker, at bilisterne var bedre til at overholde hastighedsgrænsen i deres lokalområde. Det viser en tidligere undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik.  

Skiltene har stor effekt

I april vil der langs udvalgte veje blive sat kampagneskilte op med teksten ”Sænk farten – bare lidt”. Erfaringen viser, at skiltene er et effektivt værktøj i brug med fartsyndere. Skiltene får en stor del af de bilister der kører for stærkt til at sænke farten. 

Det er nemlig næsten 7 ud af 10 af de fartglade bilister, som ofte eller altid sætter farten ned, hvis de kører forbi en Sænk farten-vejkantplakat. Det viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik, som Epinion har gennemført. 1.573 bilister deltog i undersøgelsen. 

I Midt- og Vestjyllands Politikreds, som Silkeborg Kommune hører under, dør der cirka 10 gange så mange i fartulykker, som der gør i Københavns Politikreds, når antallet af dræbte opgøres pr. 100.000 indbyggere. 

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje