Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Nye affaldsbeholdere: Nu skal vi også sortere affald på gader og pladser i Silkeborg midtby

Nye affaldsbeholdere: Nu skal vi også sortere affald på gader og pladser i Silkeborg midtby

Et nyt forsøg med affaldssortering i Silkeborg midtby skal gøre det nemt for besøgende at sortere deres affald på vejen gennem byens gader, på samme måde som de kender det hjemmefra.


Silkeborgenserne er allerede gode til at sortere deres affald hjemme, og nu skal de gode vaner også flyttes ud i byens rum.

Silkeborg Kommune sætter nemlig gang i et forsøg med affaldssortering på gader og torve i Silkeborg midtby. Forsøget skal gøre det nemmere for folk at sortere, når de er på farten, så man i højere grad kan genanvende det affald, der smides ud.

Fremover vil det således være muligt at sortere hhv. plastik, metal, mad- og drikkekartoner og glas ved fem såkaldte affaldsøer rundt om i midtbyen. 

Allerede i maj rullede forsøget ud i Kjellerup centrum, hvor borgerne nu har været i gang med at sortere i godt og vel en måned.

Løbende evaluering af sorteringen

Undervejs i forsøget vil der blive foretaget prøver af affaldet for at undersøge, om det ender i de rigtige beholdere, og om der er områder, hvor sorteringen fungerer bedre end andre.

Forsøget forventes at løbe året ud, hvorefter det vil blive evalueret.

Forsøget vokser ud af kommunens affalds- og ressourceplan, hvor man blandt andet også kigger ind i et forsøg med affaldssortering på Silkeborg Stadion og en ordning med pantkopper a la den, man har indført i Aarhus Kommune.

Her kan man finde affaldsøerne i Silkeborg midtby:

  • Torvet vest

  • Søndertorv

  • Søndergade/Nygade

  • Vestergade/Tværgade

  • Norups Plads

Se affalds- og ressourceplanen

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje