Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Nye søbade klar til sommerferien

Nye søbade klar til sommerferien

I 2024 får Silkeborg Kommune i alt fire nye badebroer. Søbadet ved Lyngsø er helt nyt, mens der ved Bryrup og Hinge er tale om nye badebroer ved eksisterende søbade. Lige nu er renoveringen af Sejs-Svejbæk i fuld gang og står efter planen færdig til september.

Billede af Bryrup Søbad fra luften.

Ny badebro ved Bryrup Søbad

Den nye badebro er blevet sat op i starten af juli. Projektet er sat i gang af Bryrup Borgerforening, der selv er lykkedes med at søge private midler hjem til projektet. Derudover bidrager Silkeborg Kommune med i alt 750.000 kr., der bliver fordelt mellem Hinge og Bryrup Søbad.

Ny badebro ved Hinge Søbad

Den nye badebro er blevet sat op i starten af juli. Projektet bliver finansieret af Silkeborg Kommune, der i alt har afsat 750.000 kr. til fordeling mellem renoveringerne af Hinge og Bryrup Søbad.

Større renovering af De Små Fisk

I Sejs-Svejbæk er renoveringen af søbadet De Små Fisk i fuld gang. Her kan områdets beboere og mange gæster se frem til en ny badebro, nye madpakke- og opholdssteder, nyindretning af badeområdet, naturlegeplads og ny toiletbygning. Vi forventer, at renoveringen er færdig til september. 

Projektet er et Grønt partnerskab med deltagelse af bl.a. Silkeborg Kommune, Sejs-Svejbæk Lokalråd, foreninger, Sejs Skole og Naturstyrelsen, som ejer området. Projektet finansieres af Gudenåstiprojektet (støttet af Nordea-Fonden og A.P. Møller Fonden), Friluftsrådet og Silkeborg Kommune.

Nyt søbad ved Lyngsø

Lyngsø i det sydlige Silkeborg har i mange år ikke haft vand af høj nok kvalitet, til at man kan bade i vandet. Det har ændret sig efter Silkeborg Kommunes målrettede indsats med opfiskning af skaller og brasener og kemisk binding af fosfor i søen. Indsatsen har gjort så stor en forskel, at borgerne nu igen kan glæde sig til at tage en dukkert i Lyngsø.

Derfor har Naturstyrelsen, som er ejer af Lyngsø, søgt midler, så der efter al sandsynlighed kan etableres en ny badebro i 2024. Silkeborg Kommune deltager i projektet som samarbejdspartner. Der er endnu ikke nyt om, hvornår søbadet ved Lyngsø kan etableres.

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje