Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Nyt overblik over tilgængelige naturoplevelse

Nyt overblik over tilgængelige naturoplevelse

Nu bliver det nemmere for mennesker med handicap at komme ud i naturen i Danmarks Outdoor Hovedstad

Foto: Marine Gastineau

Sheltere med lift, ruter uden trapper, hældningsgrader, handicaptoiletter og steder med få mennesker. Det er nogle af de informationer, der nu findes på naturstyrelsens hjemmeside udinaturen.dk, og som skal gøre det lettere for mennesker med handicap at komme ud i naturen i Danmarks Outdoor Hovedstad og resten af landet.

- I Silkeborg Kommune vil vi gerne understøtte, at mennesker med handicap kan komme ud i naturen. I Natur for alle arbejder vi ikke med en mærkningsordning, men med objektive beskrivelser af forholdene, så den enkelte borger har mulighed for selv at vurdere, hvorvidt ruten er noget for dem. En god måde at give borgerne ejerskab over egne oplevelser i Danmarks Outdoor Hovedstad, siger Johan Brødsgaard, udvalgsformand for Kultur,- Fritids,- Outdoor- og Idrætsudvalget.

Inspiration til oplevelser i naturen

Det nye overblik omkring tilgængelighed på ruter og faciliteter er skabt af projekt ’Natur for alle’, der er forankret i Videnscenter om handicap og er støttet af AAGE V. JENSEN NATURFOND og Friluftsrådet.

Overblikket gør det lettere for mennesker med handicap, såvel som ældre, gangbesværede og børnefamilier, at få inspiration og tryghed til at tage ud og opleve den danske natur.

- Vi ved, at mange gerne vil mere ud i naturen, men det har tidligere været svært at finde oplysninger om tilgængelighed. Nu kan man finde inspiration til planlægningen og informationer om fx hældnings-graden og længden på ruter, så man med ro i maven kan tage ud på tur – alene eller sammen med andre, siger Lærke Falstaff, som er projektleder for Natur for alle.

Søgemulighederne på udinaturen.dk er udviklet med input fra mennesker med handicap og tilgodeser behov hos mennesker med både fysiske, sensoriske, kognitive og psykiske handicap. Der kommer løbende mere information til.

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje