Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Silkeborg bliver vært for ’Danmarks Indsamling 2025’

Silkeborg bliver vært for ’Danmarks Indsamling 2025’

Indsamlingen sætter fokus på børn i nød i verdens fattigste lande, når DR sender direkte fra Jysk Musikteater i Silkeborg lørdag den 1. februar 2025.

- Mens manges øjne er rettet mod krig og konflikt andre steder i verden, er der samtidig mere end 300 millioner mennesker i nogle af verdens fattigste lande, der har brug for hjælp og beskyttelse. Størstedelen er børn som vi kun sjældent hører om, men deres nød er virkelig, konstant og brutal. Derfor handler årets ’Danmarks Indsamling’ om dem. Vi håber, at danskerne igen i år, vil være med til at vise, at det kan godt være at vi er et lille land, men vi har et stort hjerte”, siger forperson for ’Danmarks Indsamling’, Mulle Juul Korsholm.

Pengene, der bliver indsamlet i 2025, går til målrettede humanitære indsatser mod børn i nød i Afghanistan, Bangladesh, Etiopien, Kenya, Niger, Somalia, Sudan, Tanzania, Uganda og Yemen.

Projekterne er styret af Danmarks 12 største humanitære organisationer, og det er ligeledes dem, der står bag ’Danmarks Indsamling’. 

Borgmester i Silkeborg Kommune, Helle Gade, siger:

I en verden præget af klimaforandringer, krige og usikkerhed er det afgørende, at vi står sammen om at hjælpe børn i nød. Det er vigtigt, at vi aktiverer vores lokale fællesskaber og engagerer børn og voksne, foreninger og virksomheder i den store indsamling til gavn for børn i nogle af verdens fattigste lande. Derfor glæder vi os til at byde hele Danmark velkommen til et fantastisk tv-show i Danmarks Outdoor Hovedstad, når Silkeborg bliver vært for ’Danmarks Indsamling’ i 2025.

Helle Gade, borgmester i Silkeborg Kommune

’Danmarks Indsamling’ kan ses på DR1 og DRTV lørdag den 1. februar direkte fra Jysk Musikteater i Silkeborg.

FAKTABOKS: Om Danmarks Indsamling

  • Siden 2007 har danskerne hvert år stået sammen om ’Danmarks Indsamling’, og siden 2018 har 'Danmarks Indsamling' været afviklet udenfor København i henholdsvis Aarhus, Aalborg, Vejle, Viborg, Esbjerg, Randers, Holstebro og nu Silkeborg.
  • I februar 2024 blev der indsamlet over 100 millioner kroner. Samlet set er der indsamlet imponerende 1,6 milliarder kroner i de år, der er holdt 'Danmarks Indsamling'. Showet, der er kulminationen på en uge i indsamlingens tegn, tiltrækker samtidigt hvert år op mod 1,2 millioner tv-seere fordelt hen over aftenen, når DR1 sender live i fem timer.
  • Støtten fra 'Danmarks Indsamling' er gennem årene gået til Danmarks 12 største humanitære organisationers indsats i Afrika, Asien og Latinamerika. I 2025 har 'Danmarks Indsamling' fokus på at hjælpe børn i nød i nogle af verdens fattigste lande.
Læs mere på om indsamlingen her på danmarksindsamling.dk

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje