Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Silkeborg er igen en af Danmarks bedste erhvervskommuner

Silkeborg er igen en af Danmarks bedste erhvervskommuner

Silkeborg er endnu engang blandt Danmarks bedste erhvervskommuner. 2022 var et rekordår med en vækst på 180 nye virksomheder og næsten 1.000 nye arbejdspladser. Væksten ser ud til at fortsætte, samtidig med at ledigheden falder.

Derfor er det godt, at startskuddet til fremtidens erhvervsarealer er givet, og at der allerede i 2024 kommer nye erhvervsarealer i de områder, hvor efterspørgslen er størst - nemlig i Hårup og Funder.

Helle Gade

Solopgang over motorvej

Silkeborg Kommune ligger fortsat i toppen af DI’s årlige rangliste over Danmarks bedste erhvervskommuner. Samlet set scorer Silkeborg Kommune en 13. plads blandt landets 98 kommuner. Hvis man graver lidt i besvarelsen, viser det sig, at virksomhederne generelt i deres svar er mere positive end de statistiske mål, som vægter 50 procent i besvarelsen. Den overordnede erhvervsvenlighed ligger således på en 9. plads og er dermed blandt Danmarks bedste erhvervskommuner.

- Virksomhederne ser på hele pakken, også kommunens velfærdstilbud til deres medarbejdere. Det hele skal spille. I de sidste par år har vi bl.a. investeret massivt i nye børnehaver, så medarbejderne ikke har pasningsproblemer og dermed bremser erhvervsdynamikken, udtaler borgmester Helle Gade.

Generelt er virksomhedernes rating af kommunens erhvervsvenlighed god, men i nogle tilfælde trækker de statistiske mål ned. Som eksempler kan nævnes ”Ændringen i andelen af erhvervsbygninger, der opvarmes med fjernvarme eller varmepumpe” og ”konkurrenceudsættelse af sundheds- og sociale opgaver”.

Undersøgelsen rummer vigtige pointer til det fremadrettede arbejde med Silkeborg Kommunes erhvervsvenlighed. Arbejdskraft og infrastruktur er de to topprioriteter, når virksomhederne svarer på, hvad der er vigtigst for kommunens erhvervsvenlighed. På begge indikatorer går Silkeborg Kommune frem i forhold til 2022 målingen – og der er stadigvæk plads til forbedringer, så virksomhedernes odds for succes øges.

- Silkeborg Kommunes erhvervspolitik går netop ud på at virksomhederne skal have succes – så vi kommer til at gøre endnu mere på disse to områder, når vækstinitiativerne for 2024 besluttes efter dialog med Silkeborg Business og HandelSilkeborg til oktober, siger borgmester Helle Gade.

En anden interessant detalje er, at de lokale virksomheder prioriterer plads til vækst i form af nye erhvervsarealer markant højere end virksomhederne i resten af Danmark. Her er Silkeborg Kommune fanget i sin egen succes. Efter en stribe år med stor tilflytning af nye virksomheder og store salg af erhvervsarealer, haster det med nye udlæg til virksomhedernes vækst.

- Derfor er det godt, at startskuddet til fremtidens erhvervsarealer er givet, og at der allerede i 2024 kommer nye erhvervsarealer i de områder, hvor efterspørgslen er størst - nemlig i Hårup og Funder, siger Helle Gade.

Arbejdet med de nye erhvervsarealer og lanceringen heraf vil være en af topprioriteterne i Erhvervshandleplan 2024.

- Når efterspørgslen er der, skal vi også være klar, siger Helle Gade.

Den erhvervsmæssige succes måles i sidste ende på, om der er tilvækst af virksomheder og om virksomhederne skaber nye jobs. På begge målepunkter var 2022 et rekordår. I 2022 voksede Silkeborg Kommune med 180 nye virksomheder og næsten 1.000 nye fuldtidsjob indenfor kommunegrænsen. 2023 tallene peger i samme retning både mht. væksten af nye virksomheder og jobs – hvilket er grunden til, at ledigheden i kommunen er rekordlav.

- På de hårde målepunkter, står vi godt, slutter borgmester Helle Gade.

Dato arkiv

torsdag den 1. juni 2023

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje