Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Silkeborg Kommune styrker skolekørsel med nyt kørselskontor

Silkeborg Kommune styrker skolekørsel med nyt kørselskontor

Fra næste skoleår vil specialkørslen og en del af rutekørslen på skoleområdet blive planlagt og administreret fra et nyoprettet kørselskontor i Skoleafdelingen. Samtidig er de nye leverandører af skolekørslen fundet.

Når busserne for den visiterede skolekørsel fra næste skoleår rammer asfalten, er ruterne for første gang planlagt af Silkeborg Kommune. Oprettelsen af kørselskontoret sker med afsæt i en politisk beslutning i Økonomi- og Erhvervsudvalget sidste efterår. 

Kørselskontoret får ansvaret for planlæggelsen og administrationen af specialkørslen, der hovedsageligt sker til kommunens specialklasser, og rutekørslen for distriktsskoleeleverne i Them, Gjern og Ans-områderne. 

Samtidig bliver kørselskontoret indgang for information om skolekørsel fra næste skoleår. Derfor vil det også være på Silkeborg Kommunes hjemmeside, der fremover bliver opdateret med informationer og kontaktoplysninger. 

Nye leverandører for skolekørsel

Der er i foråret blevet gennemført et udbud på visiteret skolekørsel fra næste skoleår. Der er blevet udbudt tre kørselsopgaver for specialkørsel i hele kommunen og én kørselsopgave for rutekørsel af distriktsskoleelever i Them, Gjern og Ans-områderne. 

De nye leverandører for specialkørslen bliver HB Care A/S og Mortens Busser ApS. For rutekørslen er det fra næste skoleår det lokale busselskab Silkebus A/S, som skal stå for kørslen. 

HB Care har siden 2022 haft kørselsopgaven med specialkørsel i hele kommunen, imens rutekørslen for distriktsskoleeleverne lige nu varetages af Midttrafik. 

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje