Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Stor interesse for at opleve den nye ringvejsbro

Stor interesse for at opleve den nye ringvejsbro

Humøret var i top og spørgelysten stor, da Silkeborg Kommune inviterede til åben byggeplads på den nye ringvejsbro.

En gruppe personer

Broentusiaster, børnefamilier og mange andre nysgerrige havde fundet vej til den nye ringvejsbro ved Resenbro, da Silkeborg Kommune torsdag 8. juni åbnede byggehegnet og inviterede inden for på byggepladsen.

Her kunne man komme op på de 250 meter af broen, der allerede er støbt, og få et flot kig ud over Gudenådalen eller gå på opdagelse i det store hulrum, der, til manges store overraskelse, gemmer sig inde i broen. Man kunne også opleve de store kraner i sving og prøve de mindre gravkøer - til stor begejstring for de mindste deltagere.

Fra bæredygtighed til stenalderfund

Rundt om på pladsen fortalte entreprenører, biologer og ingeniører om byggeriet, og hvordan bæredygtighed er tænkt ind i projektet og hvilke tiltag, der er gjort for at passe på naturen og miljøet. Fx kunne en projektleder fra COWI fortælle en nysgerrig fremmødt, at de mange halmballer, der er placeret hele vejen rundt om hele byggepladsen, faktisk har en funktion. De fungerer som en svamp eller et skjold, der skal sikre, at fx byggematerialer ikke ender i Gudenåen.

Man kunne også hilse på arkæologer fra Museum Silkeborg, der havde taget nogle af de flintesten og andre stenaldergenstande med, de har fundet i deres udgravninger forud for byggeriet.

Ringvejsbroen skal være med til at forbedre dyrelivet

Den nye bro bliver 350 meter længere end den gamle. Formålet med broen er netop at forbedre naturen og forholdene for det særlige dyreliv, der findes i området rundt om broen. Her finder man blandt andet beskyttede arter som damflagermusen, odderen og grøn kølleguldsmed.

Hvor den gamle bro udgjorde en barriere for dyrelivet, vil den nye bro skabe et større bredområde, hvor der i dag kun er vand, med fri passage langs Gudenåen for dyr, planter og mennesker. Den nye bro bliver 420 meter lang og får samme udtryk som motorvejsbroen. Broen forventes at åbne for biler og cyklister slut 2023.

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje