Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Team Frispark vinder Sundhedsprisen 2023

Team Frispark vinder Sundhedsprisen 2023

Team Frispark, et fodboldhold for børn med autisme og ADHD, har vundet Sundhedsprisen 2023.

Gode oplevelser, fællesskab og fodbold er på programmet, når børnene på Team Frispark hver tirsdag snører støvlerne. 

Team Frispark er et særligt fodboldhold i Gødvad IF, hvor der er plads og rammer til børn med ADHD og autisme. Derfor vinder Team Frispark årets Sundhedspris. 

- Vi er glade og beærede over at vinde Sundhedsprisen, og vi er taknemmelige for at have Gødvad IF i ryggen. Det er så dejligt, at børnene kommer igen uge efter uge til træning, og vi mærker, at det arbejde og de timer, vi lægger i Team Frispark gør en forskel, siger Pernille Halvorsen, træner i og initiativtager til Team Frispark.

Det kan være svært for børn med adhd og autisme at passe ind på et almindeligt fodboldhold. Derfor startede Pernille Halvorsen Team Frispark op sammen med Kim Mathiasen, da hun manglede et tilbud til sin søn. På Team Frispark er mantraet, at fodbold skal være sjovt, og så skal der være højt til loftet og plads til alle:

- Børnene har brug for at træne på en lidt anden både, der både kræver struktur og andre rammer. På Team Frispark er der plads til børn med forskelligheder, samtidig med at det handler om at have det sjovt, siger Pernille Halvorsen. 

Team Frispark har eksisteret i 2,5 år, og der er plads til flere børn, både piger og drenge i alderen 6-18 år på holdet. Med prisen følger 10.000 kroner, som Team Frispark kan bruge i det videre arbejde.

- Team Frispark gør en helt særlig indsats for børnene med ADHD og autisme og sørger for, at børnene oplever at blive en del af et fællesskab. Team Frispark er et frirum for børn, som ellers kan have det svært i det gængse foreningsliv, og Team Frispark er en stor inspiration, siger Steen Vindum, formand for Sundheds- og Nærhedsudvalget.

En mangfoldig gruppe vindere

Det er Sundheds- og Nærhedsudvalget, der vælger modtageren af Sundhedsprisen blandt de indstillede kandidater. Prisen gives til en aktør, der skaber mere sundhed, trivsel og fællesskab for andre i hverdagen i Silkeborg Kommune. Det kan f.eks. være en forening, et værested, en virksomhed, en institution eller andre.

Sidste år modtog foreningen Stop Madspild Silkeborg Sundhedsprisen. Tidligere har bl.a. Centerrådet på Rosengårdscentret, pårørende-demensgrupper i Selvhjælp Silkeborg, Mænds Mødesteder, Hjerteforeningen, Bydelsmødre, BROEN, Silkeborg Roklubs Handicapafdeling, Trivselsgrupperne i Selvhjælp Silkeborg, Danfoss, Nordre Skole og IF Silkesind modtaget Sundhedsprisen.

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje