Unge viser stor interesse i vikarjobs på ældre- og socialområdet
Igen i år har Silkeborg Kommune gjort en ekstra indsats for at sikre nok ferieafløsere på ældre- og socialområdet. Og interessen fra de unge mennesker har været stor.
179 ansøgninger. Så mange unge har lagt billet ind på et job som sommervikar eller en længerevarende ansættelse på kommunens plejecentre, i hjemmeplejen eller på de socialfaglige botilbud.
Tilbage i 2021 så situationen noget anderledes ud.
- På grund af coronapandemien var bl.a. hjemmeplejen og hjemmesygeplejen særligt udfordret af, at det var vanskeligt at få tilstrækkeligt med ferieafløsere og vikarer. Op mod ferien manglede der ca. 55-60 ferieafløsere. I år står vi et helt andet sted, siger Lene Frost, sektionsleder for Borger i eget hjem i Silkeborg Kommune, og fortsætter:
- Det er dejligt at se, at så mange unge har vist interesse i et job hos os – det er faktisk lidt overvældende. Jeg håber, at tiden hos os giver blod på tanden i forhold til at vælge en uddannelse inden for velfærdsområdet - vi står altså med en gylden mulighed for at vise de unge alle de ting, vores område kan.
Dialog og en simpel ansøgningsproces
Indsatsen for at sikre tilstrækkeligt vikarer, så det faste personale kan afvikle deres ferie, er særligt målrettet unge mennesker, som gerne vil have et feriejob – eller en længere ansættelse, når fx gymnasietiden går på hæld.
Derfor har Silkeborg Kommune gentaget succesen med at besøge ungdomsuddannelser i kommunen.
- Vi har mødt de unge på deres uddannelser - fx på VIA, Silkeborg Gymnasium og VUC og HF på TH. Langs. Her har vi fortalt om mulighederne hos os – og fået gang i nogle gode snakke, fortæller Kirstine Svensen, udviklingskonsulent i Socialafdelingen.
Derudover er ansøgningsprocessen gjort nem og enkel.
- Vi har igen i år sikret, at det er supernemt at ansøge. Du skal egentlig bare sende os dit navn og nummer, så ringer vi dig op. Og så har vi været meget klare og tydelige på, hvad ansøgerne kan forvente af opgaver og ikke mindst løn, siger Kirstine Svensen.
De nye vikarer gennemgår et oplæringsforløb, når de starter – og får også kurser i fx forflytninger, så de er klædt på til at løse hverdagens opgaver med borgerne.