Skip til hoved indholdet
    Hjem Outdoor Ud i naturen Oplev naturen Ture i Gudenåen og Gjern Bakker

Ture i Gudenåen og Gjern Bakker

Forslag til ture i området.

Trækstien

Trækstien går fra Silkeborg til Kongensbro langs Gudenåen, og den fortsætter videre helt til Randers. I de seneste år har der været problemer med oversvømmelse af stien, så det er sikkert, at stien hvor og hvornår man kan færdes her. Der er planer om forbedre Trækstien, så den bliver farbar. 

Se forløb og faciliteter i folderen Trækstien Randers-Silkeborg (pdf)

En sejltur på Gudenåen

Stilleområdet opleves allerbedst fra en kano eller kajak på åen.

Se hvor du kan sejle, sætte båden i vandet, gå i land og overnatte på sejladskortet på Gudenåkomitéens hjemmeside.

Store Troldhøj

Udgangspunktet er p-pladsen på Troldhøjvej, knap en 1 km nord for Sminge ad Sørkelvej. Herfra er der en ret kort, men stejl gåtur til toppen af Store Troldhøj, hvorfra der er en meget flot udsigt over Gudenådalen.

Lille Troldhøj og Egedalsmosen

Udgangspunktet er en lille p-plads på grusvejen mellem Sørkelvej 67 og 69, 8600 Silkeborg, ca. 2,5 km nord for Sminge. Herfra er der en afmærket gåtur ad en stejl sti op til Lille Troldhøj (med borde-bænkesæt), hvorfra der er meget flot udsigt over Gudenådalen. Knap 100 m vest for p-pladsen går en afmærket skovvej til Egedalsmosen. Her har Gjern Natur lavet en trampesti igennem mosen, hvor der også er opført et fugletårn i kanten af skoven, hvor der er flot udsigt over mosen (2 km rundtur).

Klik på kortet og se det i stort format (pdf).

 

Team Natur
Søvej 3, 8600 Silkeborg
 
 

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje