Selvbetjening og tidsbestilling

Uddannelseshjælp

Du kan få uddannelseshjælp, hvis du ikke kan forsørge dig selv eller din familie, og du er under 30 år og ikke har en uddannelse.

For at du kan modtage uddannelseshjælp, skal du melde dig ledig hos Jobcenter Silkeborg. Det gør du på jobnet.dk med NEM ID.

Log på jobnet.dk med NemID

Mød op i Ungeguiden, Jobcenter Silkeborg

Hvis du bliver ledig, skal du møde op på Papirfabrikken 18A, 8600 Silkeborg den første dag, du er ledig.

Åbningstid for at søge om uddannelseshjælp:

Mandag: 10.00-13.45
Tirsdag: 10.00-13.45
Torsdag: 10.00-13.45

Når du møder personligt op, vil du tale med en af vores jobkonsulenter, som vurderer, om du er åbenlyst uddannelsesparat, uddannelsesparat eller aktivitetsparat.

Uanset hvad du bliver vurderet til, vil vi hjælpe dig med at komme i uddannelse. Læs mere om de tre kategorier nederest.

Læs mere om uddannelseshjælp her

Ring til os

Du er velkommen til at ringe til os på Jobcenter Silkeborg på tlf. 89 70 58 00, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Har du spørgsmål til udbetaling eller beregning af uddannelseshjælp ring til Ydelse på 89 70 20 12.

Kategorier:

Hvis du er åbenlyst uddannelsesparat, skal du i uddannelse. Du skal søge om optagelse på en eller flere uddannelser. Indtil du starter på din uddannelse, skal du i videst mulig omfang arbejde og forsørge dig selv. Alternativt skal du arbejde for din uddannelseshjælp i fx en nytteindsats.

Hvis du er uddannelsesparat, vil du få hjælp til at blive i stand til at komme i uddannelse. Du kan få uddannelseshjælp indtil du starter på en uddannelse. Herefter får du SU.

Hvis du ikke har gennemført en ungdomsuddannelse, skal du læse-, skrive- og regnetestes. Og hvis testene viser et behov for det, hjælper vi dig med kurser i læsning, skrivning og regning og eventuelt ordblindekurser.

Hvis vi vurderer, du har brug for det, kan du:

  • få mulighed for fx at snuse til forskellige uddannelser
  • få faglig eller social hjælp
  • få tilknyttet en mentor, som kan støtte dig i tiden op til uddannelsesstart og under uddannelsen

Indtil du starter på en uddannelse, vil vi løbende følge dig og holde samtaler med dig.

Hvis du er aktivitetsparat, vil vi hjælpe dig med at blive klar til at tage en uddannelse med udgangspunkt i din situation og dine udfordringer - selvom vejen til uddannelse kan være lang. Du får tildelt en koordinerende sagsbehandler, som sikrer dig hjælp på de områder, du har brug for det.

Hvis du ikke har gennemført en ungdomsuddannelse, skal du læse-, skrive- og regnetestes. Og hvis testene viser et behov for det, hjælper vi dig med kurser i læsning, skrivning og regning og eventuelt ordblindekurser.

Du kan også få et tilbud om mentorstøtte, hvis du har behov for særlig støtte og vejledning til at blive uddannelsesparat og ikke kan deltage i andre tilbud. Mentoren skal hjælpe dig med at få stabiliseret dit liv, så du med tiden kan deltage i tilbud, der er rettet mod, at du kan tage en uddannelse.