Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Arbejde og ledighed Ungeguiden Ungeguiden 13-17 år Uddannelsesvejledning til unge i Specialtilbud og STU

Uddannelsesvejledning til unge i Specialtilbud og STU

Uddannelsesvejledningen tilbyder særlig vejlednings- og uddannelsesforløb til børn og unge mellem 15 og 25 år, der modtager specialundervisning.

Uddannelsesvejledningen tilbyder særlige vejledningsforløb til børn og unge mellem 15 og 25 år, der gennem store dele af deres skoleforløb modtager specialundervisning (fx i inklusionscentre, specialskoler, opholdssteder og grundskolen for udlændinge).

I specialvejledningen tages der hensyn til hele den unges livssituation. Målet er, at der på udskolingstidspunktet foreligger en plan for elevens mulige videre uddannelse eller beskæftigelse. Vi har et tæt samarbejde med den unge, forældre samt fagpersoner som socialrådgivere, psykologer m.fl..

Læs mere om

STU er en 3-årig ungdomsuddannelse, som du har ret til, hvis du er ung med særlige behov. Uddannelsen er kun for dig, der ikke har mulighed for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse, selvom du får specialpædagogisk støtte.

Hvem er i målgruppen til STU?

Ungdomsuddannelsen for unge med særlige behov (STU) henvender sig til unge der er under 25 år. Det kunne fx være udviklingshæmning, et bevægelseshandicap, autisme eller en erhvervet hjerneskade.

Hvordan får jeg ungdomsuddannelsen?

For at få ungdomsuddannelsen skal du kontakte din uddannelsesvejleder i Ungeguiden, som vil give dig råd og vejledning i forhold til, om du er i målgruppen til ungdomsuddannelsen for unge med særlige behov.

Find din uddannelsesvejleder

Kvalitetsstandarden for STU

I kvalitetsstandarden kan du læse om rammerne for STU i Silkeborg kommune, herunder en nærmere beskrivelse af målgruppen, visitationsprocedure og hvordan vi samarbejder med dig og evt. dine forældre/værge, når vi tilrettelægger et STU-tilbud. Kvalitetsstandarden skal sikre en god forventningsafstemning mellem dig, dine forældre og kommunen.

Se kvalitetsstandarden for STU


I udskolingen får du vejledning om forskellige uddannelses- og jobmuligheder.

Læs om de skole- og vejledningsaktiviteter, du bliver præsenteret for

Kontakt

Ungeguiden Beskæftigelsesafdelingen Papirfabrikken 18A 8600 Silkeborg
 
 

Telefon- og åbningstider:

Hvordan kan jeg melde mig ledig?

For at kunne modtage Uddannelseshjælp, skal du først melde dig ledig. Det skal du gøre ved at møde personligt op i Ungeguidens Modtagelse.

Modtagelsens åbningstider:

Mandag, tirsdag og torsdag: 08.30-12.00

Hvis du ønsker at søge ydelse, efter du har meldt dig ledig i Modtagelsen, foregår det via jobnet.dk eller borger.dk.

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje