Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Foreninger og fritid Foreninger Idrætspriser

Idrætspriser

I Silkeborg Kommune summer det af idrætsaktiviteter både ude og inde. Vi har rigtig mange dygtige idrætsudøvere og idrætsledere – og dem hylder vi hvert år ved en idrætsprisfest.

Send indstilling til idrætslederprisen Send indstilling til HÆK-prisen

Nu kan du indstille kandidater til idrætslederpriserne. Fristen er 15.1.25 – benyt selvbetjeningsløsningen her på siden.

Du kan også indstille kandidater til den nye Hæk-pris. Læs om denne nedenfor. Fristen for indstillinger til Hæk-prisen er også 15.1.25.

Idrætsprisfesten for prisvinderne fra 2024 bliver holdt i Jysk Musikteater onsdag 26. marts 2025.

Silkeborg Kommune uddeler tre slags priser:

Hæk-prisen

Hækprisen uddeles første gang i 2025. Hækprisen gives til en ildsjæl indenfor kultur-, fritids- idræts- og outdoorområdet, som har gjort en stor indsats i kulissen og som har skabt rammerne for, at andre lykkes. Prisen er opkaldt efter byrådsmedlem og foreningsmenneske, Morten Hæk, der gik bort i 2023. Morten var en stor drivkraft i det lokale foreningsliv og en person, som alle omkring ham beskrev som værende et dybt ordentligt menneske, der aldrig selv ville frem i ”rampelyset”, men som gjorde sit til at andre lykkedes. Prisen består af en gavecheck på 5.000 kr.

Frist for at indstille til Hæk-prisen for 2024 er 15.1.2025. Benyt selvbetjeningsløsningen her på siden.

Silkeborg Kommunes Idrætslederpriser – ungdom og senior

Prisen uddeles til en idrætsleder, der er aktiv i en lokal forening og med til at præge udviklingen af idrætten i foreningen. Der er både en idrætslederpris og en ungdomsidrætslederpris, som hver består af gavecheck på 5.000 kr.

Udvælgelsen sker med baggrund i indstilling fra foreninger, borgere, Idrætsrådet og Silkeborg Kommune. Idrætsrådet gennemgår ansøgninger og anbefaler kandidater til Kultur-, Fritids-, Outdoor- og idrætsudvalg.

Frist for at indstille til idrætslederpriser for 2024 er 15.1.2025. Benyt selvbetjeningsløsningen her på siden.

Silkeborg Kommunes Idrætspriser

De idrætsudøvere, som i 2024 har opnået dansk mesterskab, topplacering i internationalt stævne, deltagelse i OL eller at blive udtaget til landshold i holdsport vil modtage en gave.

Mulighed for indstilling af prisvindere kommer senere.

Andre Idrætspriser

Udover Silkeborg Kommunes idrætspriser uddeles der Idrætsrådet i Silkeborg Kommunes priser og EliteSilkeborgs pris.

På Idrætsrådet i Silkeborg Kommune og Elite Silkeborgs hjemmesider kan du finde nærmere info om disse priser.

Oversigt over vindere af Silkeborg Kommunes Idrætslederpriser og Ungdomsidrætslederpriser

Jesper Bang fra Lemming IF får tildelt idrætslederprisen

I indstillingen af Jesper Bang stod blandt andet: 

Jesper Bang er formand for Lemming idrætsforening i mere end 10 år.
Han bør om nogen modtaget en pris, for det helt fantastiske stykke arbejde han gør i foreningen. Han er en ægte ildsjæl.
Han er klubbens mand, og har altid JA hatten på. Vi andre kan nogle gange stå tilbage, hvor manden får det overskud til alle andre fra.

Jesper gør en kæmpe indsats i det daglige bestyrelsesarbejde, til arrangementer, men også på de forskellige hold i dagligdagen.
Han er tovholder for Lemming cup, der bliver afholdt hvert år med stor succes. Han sidder med i styregruppen til at få bygget en ny hal i byen.

Jesper sidder til dagligt i kørestol, men det er bestemt ingen begrænsning for ham. Et rigtig godt eksempel: Når der mangler en træner på et af børnefodbold holdene, tager Jesper den.
Lemming IF er en sund og veldrevet forening i Silkeborg pga. Jesper!

ALLE foreninger ønsker de havde en Jesper! Vi kan på ingen måde undvære ham. Vi vil gerne indstille Jesper. Ikke for det almindelige bestyrelse- eller foreningsarbejde arbejde han laver, men fordi han gør noget ekstra og noget helt særligt. Som ikke hænger på træerne.

Rebecca Hyllested Rehhoff, Michelle Lund Aidam og Noah Sophus Gade Clausen fra ØBG Badminton får tildelt ungdomsidrætslederprisen

I indstilling af trænertrioen stod blandt andet:

Disse tre dedikerede unge badmintontrænere har markeret sig som uundværlige kræfter i ØBG Badminton, hvor de tilsammen står i spidsen for alle træningshold.

De har ikke blot formået at skabe et spændende og lærerigt træningsmiljø for ungdomsspillere i ØBG Badminton, men har også demonstreret en imponerende evne til at organisere og facilitere en bred vifte af aktiviteter for klubben. Pigetræning, fredagsfjer og natminton er blot nogle af de initiativer, der har skabt et inkluderende fællesskab og styrket båndene blandt ungdomsspillerne.

Det er bemærkelsesværdigt, at disse tre talentfulde unge mennesker formår at jonglere trænergerningen, sammen med deres forpligtelser på Silkeborg Gymnasium, hvor de alle 3 går i 2.g. Deres evne til at balancere krævende studier med en passion for badminton og ledelse er inspirerende og fortjener anerkendelse. 

Deres vilje til at forbedre sig som trænere er tydelig, da de opsøger kurser og efteruddannelse for at forfine deres færdigheder og bringe de nyeste metoder ind i klubbens træningsprogram. Derudover lærer de flokken af hjælpetrænere op, så der vil stå nye kompetente trænere klar til at tage over, hvis det en dag skulle blive nødvendigt.

Vigtigst af alt er det bemærkelsesværdigt, hvor vellidte Rebecca, Michelle og Noah er blandt de børn, de træner. Deres positive tilgang, engagement og evne til at skabe en tryg atmosfære har gjort dem til forbilleder for ungdomsspillerne i ØBG Badminton.

Martin Grønbo fra Silkeborg Karateskole får tildelt idrætslederprisen

I indstillingen af Martin Grønbo til idrætslederprisen lød det blandt andet:

Martin træner vores yngste børn i Silkeborg Karate Skole. Det kræver pædagogiske evner, tålmodighed, venlighed og stor rummelighed. Martin indeholder det hele. På børneholdene har vi inkluderet børn med kognitive udfordringer. Dem rummer Martin på sin helt egen og meget empatiske måde. Han er en dygtig instruktør og børnene elsker ham.

Oven i sin store indsats på børneholdene er han også i stand til at være instruktør på voksenhold. Derudover dygtiggør han sig på div. kurser og seminarer og har bestået graden 3. dan (3. grad af sort bælte).

Søren Salling fra Horn Fårvang IF får tildelt ungdomsidrætslederprisen

I indstillingen af Søren Salling til ungdomsidrætslederprisen lød det blandt andet:

Søren Salling er virkelig en ung mand der er kommet til Fårvang med fuld fart på. Han sidder i fodbold bestyrelsen på andet år, træner vores 3 hold i senior rækken, samt arbejder i vores sponsor udvalg og hjælper altid til i vores arbejdsdage. Han fortjener på alle måder at modtage prisen som Årets ungdomsidrætsleder.

Kaj Danielsen fra Funder GF får tildelt idrætslederprisen

Kaj Danielsen er indstillet til idrætslederprisen fra Funder GF, og i indstillingen af Kaj lød det blandt andet:

Kaj har siddet i gymnastikbestyrelsen i mange år, først som medlem, så som formand og nu igen som medlem. Han står for badmintonafdelingen - helt alene. Kaj har gennem alle årene været træner for mange forskellige hold. Altid mindst et par hold hver sæson. Han er respekteret af både børn og voksne i hallen, som kender Kaj som glad og imødekommende, og altid klar til at give en hjælpende hånd.

Kaj er en ægte ildsjæl, der aldrig siger nej. Han står for alt fra teknik til indkøb, bestilling af tøj, mad, pudsning af fane, afhentning og eftertjek af redskaber og meget mere. Han låser af, køber isposer, opdaterer førstehjælpskassen, opdaterer hjemmeside, deltager ved SAMTLIGE arrangementer på tværs af foreningen med en evig energi, der er fuldstændig uforståelig og uforanderlig.

Det er uden at blinke, at vi i gymnastikafdelingen kan sige, at med den KÆMPE indsats i kraft af tilstedeværelse, praktisk hjælp og positiv indstilling og energi til at løse en hvilken som helst opgave, så havde vi ikke stået på benene i dag. Kaj er lige så hjælpsom, når det drejer sig om arrangementer i Funder GF. Han står
klar fra start til slut. Det gælder det årlige sponsorcykelløb, det gælder, når Hærvejscykelløbet ruller forbi Funder, og der er brug for hjælp til trafik og forplejning.

Når der afvikles fester og koncerter, er Kaj med til at stille op, stå i bar, rydde op om natten, og Kaj er også den første på pinden næste morgen. Kaj er altså indbegrebet af en forenings-blæksprutte og er altid klar, når han kan se, at noget trænger til en hånd.

Emil Skovsager fra Silkeborg Kajakklub får tildelt ungdomsidrætslederprisen

I indstillingen af Emil til ungdomsidrætslederprisen lød det blandt andet:

”Gid jeg var 10 år og lige havde lært at ro kajak!” Sådan er der mange i Silkeborg Kajakklub, der går rundt og tænker. For hvis man var det, så havde man fornøjelsen af at være på et af Emils hold. Her er plads til sjov, ballade, læring, eventyr og meget mere. Det hele er ført an af Emil. Han sørger altid for, at alle er med og får en god oplevelse.

Emil begyndte selv at ro tilbage i 2011 og kajaksporten har fyldt meget for ham lige siden.

I dag er Emil træner på flere hold. Han er meget vellidt og har en stor respekt i kajakklubben. Der er altid godt humør og god stemning omkring ham. Emil har kajakhold stort set alle eftermiddage i ugens løb.

Når han ikke er afsted med unge håbefulde roere, så hjælper Emil gerne til på land. Gennem årene er der kommet flere og større opgaver til. Seneste skud på stammen er som hjælper ved klubbens mange stævner. Her er Emil på rekordtid blevet uundværlig. Det er en fornøjelse at have ham med i organiseringen for sammen med Emil er der altid godt humør. Desuden kan man sætte Emil til hvad som helst. Han kan løse alle opgaver med sin brede roer-erfaring og sit gode gå-på-mod.

Emil har en lille ”fetich” for effektivisering. Når opgaver løses, så bliver det hurtigt til en leg om opgaven kan løses mere effektivt. Kan man blot gå et enkelt skridt kortere, hvis man skal gå frem og tilbage 25 gange, ja så har man jo sparet 25 skridt og det er jo værd at tage med.

Silkeborg Kajakklub ville ikke være det samme uden Emil. Han fortjener i allerhøjeste grad at modtage prisen som Årets Ungdomsidrætsleder.

Kim Lynggaard fra Ans IF Søsport får tildelt idrætslederprisen

I indstillingen af Kim til idrætslederprisen lød det blandt andet:
Søsport i Ans IF er en del af Ans IF og tiltrækker medlemmer fra hele kommunen og er i skrivende stund tæt på 200 medlemmer.
Kim har været med helt fra starten, og praktisk talt er han med i ALT der foregår i udvalget. Han var med til at planlægge og bygge søsportshuset ved Tange Sø. Han sørger for indkøb, reparationer og vedligeholdelse af udstyr (og det er der meget af). Kim er med i arbejdet med fonde/sponsorer, når der er brug for nyt udstyr.

Han er også instruktør i kajak og SUP, og han er altid til stede, når der er aktiviteter i søsport.

Som noget nyt har vi i Ans IF startet et Outdoor udvalg op. Her er Kim også idemager og drivkraften bag dette spændende initiativ der primært henvender sig unge i alderen 11-16 år.

Derudover er Kim også altid er klar med en hjælpende hånd og til stede ved vores fælles events i Ans IF, såsom vores byfest og Tange Sø Festival. Kim har i den grad været med til at skabe og præger fortsat Søsport og nu også Outdoor i Ans IF, han er blevet synonym med Søsport i Ans.

Emma Dahlgaard fra HFIF Badminton får tildelt ungdomsidrætslederprisen

I indstilling af Emma til ungdomsidrætslederprisen lød det blandt andet:

Emma har været en del af HFIF Badminton, siden hun lå i barnevognen. Hun var ofte med sin far, som var træner i klubben, i hallen. Da hun blev lidt større og kunne holde på en ketcher, blev hun som barn og ung en aktiv spiller i klubben.

Emma er i dag et aktivt medlem af bestyrelsen, træner af ungdomshold, laver programmer til stævner og er med til at afvikle stævner. Derudover har Emma også taget dommeruddannelsen i badminton. Hun tager – når der ikke er Corona – rundt til stævner og dømmer kampe i mesterskabs og eliterækkerne.

Emma står også for holdkampe for vores ungdomshold. Hun sætter hold og sørger for alle spillere, som ønsker at spille holdkampe, kommer med til disse kampe. Hun sørger for kørsel og indrapportering af resultater og mindst lige så vigtigt, så formår hun altid at skabe god stemning, fællesskab og sammenhold blandt spillerne. Det kan være med frugt/kage mellem kampene og en aftale om McDonalds på vej hjem fra en holdkamp.

Simon Fischer Holm og Morten Dixen Olseth fra HA85 fik tildelt Silkeborg Kommunes idrætslederpris 2019.

Da idrætsprisfesten i JYSK musikteater blev aflyst, fik de til stor overraskelse for dem selv overrakt prisen på et bestyrelsesmøde i Hvinningdalhallen i august, hvor formand for Kultur-. Fritids- og Idrætsudvalget, Johan Brødsgaard, dukkede op.

Her kan du se indstillingen, som så gjorde, at Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget valgte at prisen skulle gå til de to eSports-ildsjæle.

I HA85 vil vi gerne indstille Simon og Morten til idrætslederprisen 2019. Morten og Simon har i samarbejde med idrætsforeningen HA85 opstartet eSports afdelingen.

Morten og Simon har udbredt esporten i Silkeborg Kommune, med udgangspunkt i det etiske kodeks (fairplay, sundt træningsmiljø, fokus på god omgangstone, kost, motion og søvn).

Esport hos HA85 har tiltrukket unge, som ikke ellers havde tilknytning til foreningslivet. Ved at mødes fysisk og være flere sammen om deres interesse, har mange nye medlemmer oplevet værdien af foreningslivet, et kammeratskab og en anerkendelse af talent som ellers kun blev dyrket hver for sig hjemme på værelserne.

Ildsjælene hos HA85 har samtidigt dygtigt formået at skabe de fysiske rammer, tiltrukket og uddannet trænere til den nye store sport, og været foregangsforening for at Silkeborg er kommet på landkortet også i denne sammenhæng.

Endvidere dyrker Morten og Simon foreningsnetværkerne og har velvilligt stillet sig til rådighed for andre foreninger i Silkeborg, som ønsker at starte en Esportafdeling op.

Esport i HA85 er et breddetilbud til både børn, unge og voksne. Primære medlemmer har været børn og unge, men med tilbuddet om senior træning, har de nu tiltrukket medlemmer i alle aldre.

De har været forgangsmænd for et LAN-arrangement i november. Her var de tovholdere på byens største event af sin art, hvor gamere fra hele kommunen fyldte Hvinningdal hallen over to dage. Et stort og imponerende arrangement som gav genlyd blandt gamere og i Esportnetværket.

Ungdomslederprisen 2019 

Der blev ikke uddelt en ungdomsidrætslederpris for 2019.

René R. Andersen

I indstillingen af René til at modtage prisen, lagde Silkeborg-Voel KFUM blandt andet vægt på:

"René er yderst aktiv i vores børne- og ungdomsafdeling, hvor han i sidste sæson trænede vores U6 drenge, vores U10 piger og vores U12 piger. Det siger sig selv at René er et kæmpe aktiv for foreningen og lægger mange ugentlige timer i Voel Hallerne. René har igennem de seneste 3 sæsoner trænet tre hold.

I indeværende sæson træner René to hold, men er i stedet gået ind i bestyrelsesarbejdet som formand. Her sikrer René balancen mellem foreningens mange initiativer og områder. Det kræver sit at balancere Spillopperne (Trille Trolle), Ungdomsudvalg, Børnehåndbold, U12 liga, College, Efterskole tilbud, Talentteam, Økonomi, Talentudvikling, Seniorhold, Liga Damer, Sponsorarbejdet, Frivilligheden og meget andet.

René er et forgangsbillede for alle i klubben, da han altid er krævende over for sine omgivelser med hensyn til træning, kvalitet, fremmøde, indsats og seriøsitet, men samtidig opretholder nogle fantastiske relationer til forældre og spillere. Denne balance er ikke alle forundt at kunne håndtere, men René er af rette støbning og er i stand til at flytte spillerne, både håndboldfagligt og socialt på samme tid.

Vi er i håndboldklubben af den klare overbevisning, at René inspirerer sine omgivelser til frivilligt foreningsarbejde. Det er helt sikkert, at alle unge spillere kun kan se op til en personlighed, som investerer sin fritid i andre og for andre. Som forening kan vi ikke eksistere uden ledere, der som René igennem mange år, har gået forrest i at løfte foreningen til det den er i dag. Selv i Danmarks største håndboldklub, med utrolig mange ildsjæle, står René frem, som en af vores største aktiver." 

Kasper Christensen

I indstillingen af Kasper til at modtage prisen, lagde Silkeborg Idrætsforening, Fodbold blandt andet vægt på: 

"Kasper er en vellidt træner og rollemodel i vores vigtige arbejde med at forme fremtidens ungdom.

Med sin rolige adfærd evner han at fange børnenes interesse og opmærksomhed på en måde, som flugter med vores holdninger til det gode børnefodboldmiljø.

Kasper er privilegeret ved at arbejde med børn, der i forvejen prioriterer fodbolden højt, og dette lægger et tilsvarende højt pres på rollen som autoritet. En rolle, som Kasper opfylder på glimrende vis - også i forhold til forældregruppen, som også møder op med forventninger.

Udover Kaspers menneskelige og ledermæssige egenskaber, finder vi det særligt bemærkelsesværdigt og inspirerende, at han både evner at balancere sin dagligdag som 1. års studerende på Silkeborg Gymnasium med træning to til tre gange om ugen + weekendkampe. Det er i sig selv en flot præstation.

Derudover synes vi, at det er en solstrålehistorie, at Kasper er vendt tilbage til foreningslivet efter et års efterskoleophold på Levring Efterskole. Netop fastholdelse af disse årgange er en stor udfordring generelt i foreningslivet, og her viser Kasper vejen for kommende generationer.

Vores indstilling af Kasper til Silkeborg Kommunes Ungdomslederpris er derfor en anerkendelse af hans flotte bidrag til den danske foreningsmodel, samt hans flotte udvikling gennem de sidste fire år."

Lars Bomholt Damgaard

Silkeborg Kajakklub skrev blandt andet i indstillingen af Lars Bomholt Damgaard til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris:

"Lars er Silkeborg Kajakklubs særdeles afholdte træner, klubbens dygtige organisator og drivkraft som stævneansvarlig og en forbilledlig frivillig i klubben.
Han har stået i spidsen for de stævner i klubben, der har været afholdt på Langsøen samt øvrige kajakstævner af høj kvalitet. I 2017 har været et særligt år, hvor der fra Søsportens Hus blev arrangeret Silkeborg Regatta og Nordisk Mesterskab i kaproning med Lars som tovholder.

Udover stævneansvar bruger han en meget stor del af sin fritid med Silkeborg Kajakklubs store talentgruppe. Igennem en årrække har talentgruppen været stigende, og de har leveret meget synlige resultater med rigtig mange medaljer af både guld, sølv og bronze, hvilket også er meget synligt ved Idrætsrådets prisoverrækkelser hvert år. 

Lars er med sin venlige person og empatiske forståelse en meget afholdt træner. Spørger man Lars til råds, får man altid et ordentligt, kvalificeret, brugbart og hurtigt svar. Det er højt værdsat af de mange unge roere i klubben, hvis de har udfordringer på det sportslige eller på det personlige plan. Han har selv været roer på allerhøjeste niveau og kender derfor godt, de situationer og træningsudfordringer som talenterne ofte står over for. Lars deltager derfor også i Dansk Kano & Kajak Forbund (DKF) regi som U16 assistentlandstræner. 

Lars er en fantastisk frivillig i Silkeborg Kajakklub. Han deltager med et smil i at løse alle slags opgaver i klubben og er altid villig til at give en hjælpende hånd. Det sociale aspekt i klubben har en meget stor betydning for Lars, og derfor deltager han også altid i klubbens arrangementer. Alt dette arbejde for kajaksporten er noget, som Lars bruger tid på ved siden af sit fuldtidsarbejde.

Lars er en idrætsleder af de få, der yder en helt enestående indsats med sin passion og branding af kajaksporten og af Silkeborg." 

Caroline Damgaard Jensen 

Om Caroline Damgaard Jensen skrev Silkeborg Gymnastikforening i indstillingen til Silkeborg Kommunes Ungdomsidrætslederpris:

"Caroline har været træner i Silkeborg Gymnastikforening siden 2011 – først for de helt små hold og senere for de større, hvor hun i dag er træner for foreningens konkurrence senior grand prix hold.

Caroline blev i sæson 13/14 træner for foreningens konkurrence pigehold, som hun har fulgt lige siden. Her har hun med holdet opnået en 4. plads til Danmarks Mesterskaberne fire år i streg ( altid sjællandske klubber der bliver 1-3) så det er det samme som en 1. plads, samt 1. plads til de Jyske Mesterskaber alle 4 år. Udover at være træner inden for grand prix, har hun også været med til at starte rytmisk sport gymnastik konkurrence op i foreningen. Her var hun ansvarlig træner i to sæsoner, men hjælper fortsat, når behovet er der.

Foreningens andre grand prix konkurrence hold har fået stor glæde af Caroline, da hun ikke er bleg for at give en hjælpende hånd til, og hun har været en stor hjælp, når der har været brug for et par ekstra øjne på serierne. Hun ønsker hele tiden at dygtiggøre sig og blive bedre som træner, hvorfor hun nu er i gang med at uddanne sig til dommer inden for grand prix gymnastikken.

Udover at være træner har hun bidraget til foreningen ved at deltage aktivt i foreningens aktiviteter, såsom børnefesten for børn 3-10 år, fællestræninger for ungdomsgymnaster, gymnastikskoler i Rytme hvor hun flere somre har været med til at give børn 8-16 år en god sommerferie oplevelse samt ekstern underviser for Acro holdene.

Med sit kreative sind og inspirerende trænerstil har hun ikke kun været med til at udvikle gymnastikken på foreningens grand prix hold, men hun har også været med til at udvikle alle vores gymnaster. Hendes glæde ved gymnastikken stråler igennem, som hun tydeligvis elsker at videregive. Træningen er seriøs, men der skal også være plads til en masse grin. Alt i alt skaber hun et positivt træningsmiljø, som både gymnaster og instruktører har stor glæde af.

Caroline har selv været aktiv gymnast i mange år og har hente flere medaljer ved jyske og danske mesterskaber."

Søren Munch

Silkeborg Atletikklub skrev i indstillingen af Søren Munch til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris:

"Vi vil gerne indstille vores træner Søren Munch fra Silkeborg-atletikklub, som årets idrætsleder i Silkeborg Kommune. I sit virke i klubben er han ikke blot leder for lang- og mellemdistanceløberne, men også ivrig redaktør på SAK77’s hjemmeside, hvor alle nysgerrige holdes opdateret om klubbens resultater.

Han er en ildsjæl uden lige, som engagerer sig meget i sine atleter både til træning og privat. Opnår man et resultat som ikke er hvad man har drømt om eller er man skadet, er han en enorm støtte mentalt og dygtig til at samle sine atleter op igen og give motivation. Samtidig ved han også hvad der skal til for at udvikle nye talenter. Af eksempler på hans talentudvikling kan vi nævne Mikkel Dahl, som løb EM-cross i december for det danske landsholdet, Louise Høj Jensen, som løb NM-cross i efteråret og klubbens stortalent Markus Kirk, som har utallige DM-titler bag sig, samt et par danske ungdomsrekorder. Derudover har klubben mange talentfulde unge lang- og mellemdistanceløbere, som snart ser dagens lys.

Søren er træner alle ugens dage - mandag, onsdag, søndag er der fællestræning for hele klubben - og torsdag for mellem- og langdistanceløberne. Disse torsdage er enormt gode træningsdage, men efterfølgende er der ofte hyggetimer hjemme hos Søren i privaten - endnu en grund til at vores træner er så dygtig - han tager sig tid til os, ikke kun når han skal, men også i sin fritid. Han er en af de trænertyper, som altid gerne fylder sin bil med atleter i weekenden, og kører til Sjælland eller andre steder i landet. Han har også brugt hele sin påskeferie sidste år, på at tage med ungdomsgruppen på træningslejr i Albufeira i Portugal.

Søren er en af de trænere som ikke hænger på træerne, og hans evige engagement fortjener stor hyldest og ros fra os!"

Oliver Bay

Om Oliver Bay skrev Silkeborg Pigerne og Drengene i sin indstilling til at modtage Silkeborg Kommunes Ungdomsidrætslederpris, om ham:

"Baggrunden for denne indstilling er en helt usædvanlig indsats gennem de seneste 7 år. Oliver flyttede til Silkeborg som 17-årig for at være springgymnastik-træner. Oliver er selv tidligere top-gymnast, men skader afholdt ham fra selv at træne på top-elite-niveau.

Olivers indsats i Silkeborg Pigerne og Drengene startede i Team-Gym-delen, men i løbet af kort tid startede han en Power tumbling-gruppe op i foreningen.

Oliver har dels gennemført træninger med et meget højt kvalitetsniveau, dels har han formået af opbygge en stor (og stadig stigende) gymnast-gruppe omkring Power tumbling. Samtidig har Oliver udviklet et kompetent trænerteam bestående af ca. 10 trænere, som gør det muligt at holde den positive udvikling af Power Tumbling i gang. Sideløbende har Oliver dygtiggjort sig, bl.a. med en idrætscoach-uddannelse.

Olivers vedvarende indsats høster nu store resultater.

I de sidste to sæsoner kan vi (på baggrund af Olivers kompetente indsats) konstatere at nogle af landets bedste ”tumblere” søger til Silkeborg Pigerne og Drengene. Silkeborg Pigerne og Drengenes tumblere deltog i Verdensmesterskaber i Power Tumbling i nov.-dec. 2015 i Odense med 6 deltagere, hvoraf to kom i finalerne. I 2016 har Oliver bl.a. ført 3 tumblere fra Silkeborg Pigerne og Drengene til junioreuropamesterskaberne, hvor Rasmus Steffensen blev den første danske europamester i tumbling.

Oliver er (trods sin unge alder) i 2015 blevet ansat af Gymnastikforbundet som assisterende landstræner i Power Tumbling i Danmarks Gymnastik Forbund.

Ud over den store elite-indsats i Silkeborg Pigerne & Drengene er Oliver timelærer på Vesterlund Efterskole, driver et firma vedr. personlig træning mens han afslutter sin læreruddannelse i Silkeborg til sommer.

Oliver formidler løbende sin viden til andre trænere i foreningen via interne kurser og vejledning, og er desuden hovedansvarlig for Silkeborg Pigerne og Drengenes profiler på de sociale medier, hvor der altid er nyt fra Oliver.

Vi mener i Silkeborg Pigerne & Drengene, at Oliver med sit gode humør, sine grundige forberedelser og vedholdende og personlige trænerindsats er et forbillede for mange andre idrætsledere og udøvere."

Sigfred Nielsen

Silkeborg Gymnastikforening skriver blandt andet i indstillingen af Sigfred Nielsen:

"De opgaver, som han sætter sig, for går han ind i med liv og sjæl. Han sætter en ære i at lære børn og voksne at bevæge sig og opnå et socialt sammen hold, og lidt disciplin.

Trods en alder på 64 år bliver springbørnene stadig benovet når Sigfred står på hænder og slår flick flak.

Sigfred var for cirka 25 år siden med til at starte drengegymnastikken i Silkeborg Gymnastikforening, hvor vi i dag har cirka 150 drengegymnaster.

Han har gået på Ollerup gymnastikhøjskole og har brugt sin viden derfra til at undervise børnene.

Da vi i denne sæson manglede instruktør til drenge spring 7-10 år fik han fat i en ung instruktør og de fik holdet op at køre.

Han underviser i 3 springhold torsdag, børn i spring 7-10 år, 10-12 år og fra 13 år. På alle holdene er der over 20 gymnaster, drenge og piger. Springholdene giver pænt hånd inden de går hjem fra træning.

Han har oplært mange unge instruktører, og det var en stor glæde for ham at en af hans gymnaster kom på DGI verdensholdet.

Om mandagen underviser han herremotionshold, hvor alle for sig rørt efter evne og det sociale spiller en stor rolle. SG walk and run hold om onsdagen fra SG klubhus er han også instruktør på. Desuden:

  • Mandag herrehold
  • Tirsdag SMT løbeskole
  • Onsdag Walk and run
  • Torsdag 3 springhold så ugen er besat. På trods af at han stadig er på arbejds markedet."

Jesper Schwarz Hansen

I Silkeborg Voel KFUMs indstilling af Jesper Schwarz Hansen lød det blandt andet:

"Silkeborg Voel KFUM Håndbold vil gerne indstille Jesper Schwarz Hansen til årets ung leder pris 2015.

Jesper er yderst aktiv i vores børne- og ungdomsafdeling, hvor han sidder i vores ungdomsudvalg og er med til at koordinere trænere og ledere, der varetager træningen for hen ved 300 ungdomsspillere. Han varetager koordineringen af årsplaner, uddannelses- og inspirationsaftener for trænere og ledere og er på alle måder et godt forbillede for alle trænere i klubben, med hans altid positive tilgang til spillere, trænere og ledere. Ved siden af udvalgsarbejdet varetager han træningen for hele vores store U 16 pigetrup, hvor 26 spillere er fordelt på to hold. Jesper er med til alle kampe for 2. division holdet, men står ofte med alle spillere i truppen, som alt i alt træner 4 gange ugentligt og hertil kommer kampe i weekenden.

Han lægger således en kæmpe indsats rent timemæssigt i håndboldklubben, men der hvor han gør den største forskel er på det personlige niveau.

Jesper er et forgangsbillede for alle i klubben, da han altid er krævende overfor sine omgivelser med hensyn til træning, kvalitet, fremmøde, indsats og seriøsitet, men samtidig opretholder nogle fantastiske relationer til forældre og spillere. Denne balance er ikke alle forundt at kunne håndtere, men Jesper er af rette støbning og er i stand til at flytte spillerene, både håndboldfagligt, menneskeligt og socialt på samme tid.

Vi er i håndboldklubben af den klare overbevisning, at Jesper inspirerer sine omgivelser til frivilligt foreningsarbejde. Det er helt sikkert, at alle unge spillere kun kan se op til en personlighed, som investerer sin fritid i andre og for andre. Som forening kan vi ikke eksistere uden unge ledere, der som Jesper igennem mange år, har gået forrest i at løfte foreningen til det den er i dag.

Tilmed er Jesper i gang med arbejdet omkring ”Den Grønne Tråd” i håndboldklubben. Dette er et arbejde hvor hele ungdomsarbejdet beskrives for de enkelte årgange, således at alle trænere ved hvad og hvor meget og ud fra hvilke principper, de skal træne på de enkelte årgange."

I indstillingen af Finn til at modtage prisen, lagde Silkeborg Kajakklub blandt andet vægt på:

”Finns virke som træner og leder er kendetegnet ved en livslang dedikation til kajaksporten, og ikke mindst kærlighed til de mange unge talenter, der dagligt træner og ror kajak.

Finn formår at tiltrække, motivere og fastholde sine mange unge talenters lyst til at træne på så højt et niveau at Silkeborg Kajakklub hvert år har mange, der bliver udtaget til de danske landshold.

Silkeborg Kajakklub håber, at Fritids og Kulturudvalget i Silkeborg Kommune sammen med Idrætsrådet vil støtte vores indstilling af Finn Pape, og dermed sammen med os være med til at påskønne Finn´s meget store arbejde for kajaksporten i Danmark, og især i Silkeborg gennem 30 år som træner og leder.

Finns dedikation og kærlighed til kajaksporten er væsentligt medvirkende til at Silkeborg Kajakklub og danske landshold i dag er med helt fremme, og nu kan konkurrere mod resten af verdenseliten.
En profilering af kajaksporten i Danmark, men ikke mindst Silkeborg, som vi alle kan være meget stolte af.”

Finn Pape fik overrakt prisen af formanden for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget Gitte Willumsen. Sammen med hædringen modtog Finn en buket og en check på 5.000 kr. 

I Funder GF volleyballafdelings indstilling af Joan Meldgaard til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris lød det:

Funder GF volleyballafdeling vil gerne indstille Joan Meldgaard til årets idrætslederpris i Silkeborg Kommune.

Joan Meldgaard har ydet en kæmpe indsats for Funder GF’s volleyballafdeling gennem hendes mange forskellige funktioner i klubben, gennem en lang årrække. Hun startede som aktiv volleyballspiller i midten af 80’erne, men det var slet ikke starten på hendes karrierer i Funder GF. For Joan startede 6-7 år gammel, i 1974, i Funder GF’s gymnastikafdeling og nåede her at fungerer som træner i adskillige år inden volleyball afdelingen vandt hendes hjerte. I volleyafdelingen er hun stadig aktiv spiller på trods af højde, alder og skavanker, samtidig med hun også har påtaget sig hvervet som anfører og spillende træner for afdelingens 1.divisions hold.

Joan har været formand i volleyball afdelingen i 15 år, men har været en del af bestyrelsen siden 1998. Her har hun ydet en uvurderlig indsats via hendes store engagement, mange initiativer og karismatiske personlighed. Hun har været med til at holde liv i volleyafdelingen gennem år, hvor man på landsplan har måtte lukke mange klubber ned på grund af faldende medlemstal og mangel på frivillige ledere og trænere. Bl.a. har hun været initiativtager til, at klubben fik startet kids-volleyball op i 2002 og hun har været rigtig god til at få samlet klubbens nuværende og forhenværende medlemmer til kampe og festlige arrangementer, som gør at alle føler et tilhørsforhold til klubben. Og da der manglede en træner til klubbens 1.damehold tog Joan på trænerkursus, så hun også selv kunne varetage denne funktion med succes.

Joan er rigtig god til at ”holde tungen lige i munden og boldene i luften” når arrangementer skal plan-lægges, koordineres og afvikles. Hun har tidligere haft en stor rolle i forbindelse med klubbens store pinsestævner og gennem de seneste år har hun med stor succes koordineret afdelingens arbejde i salgs-boderne i forbindelse med det årlige Automania-arrangement i Silkeborg.
Det er ikke kun volleyafdelingen, der har fået glæde af Joans store engagement. Også Funders lokalområde kan være glad for at Joan har valgt at bosætte sig i Funder. For trods den megen tid, der bruges i volleyball afdelingen, har Joan gennem årene også haft overskud til at deltage i andre aktiviteter, som fx Funder revyen, Funder forsamlingshus bestyrelse; og ikke mindst var hun en aktiv medspiller da Funder Kirkebys købmandsbutik skulle reddes. Her deltog hun i arbejdet med at få områdets beboer til at blive anpartshavere i købmandsbutikken, hvilket reddede butikken fra lukning.

Som det fremgår af ovenstående er Joan rigtig god til at involvere sig i og tage ansvar. Og det kan næsten syntes umenneskeligt, at hun har kunnet nå alt dette, men det er ikke mindst på grund af hendes store empatiske evner. Hun kan tale med alle mennesker og er af den vej god til at ”åbne døre”, se muligheder og finde løsninger. Og med hendes deltagelse i Funder GF gennem 40 år kan vi varmt anbefale, at Joan Meldgaard tildeles Silkeborg Kommunes idrætslederpris for det er ikke mindst på grund af hende, at volleyballafdelingen stadig eksisterer.

Bestyrelsen i Silkeborg Gymnastikforening har, i sin indstilling af Inger K. Nielsen til idrætslederprisen, skrevet:

Vi begrunder indstillingen med, at Inger mere end en menneskealder har været aktiv i idrætslivet i Silkeborg. Takket være hendes indsats har mange tusinde mennesker dyrket gymnastik, volleyball, zumba og mange andre motionsformer og på den måde har de haft mulighed for at få et sundt og aktiv liv.

I 1969 startede Inger som hjælpetræner i SG og hun er stadig aktiv træner. Dvs. at hun har været træner/instruktør i 44 år. I perioder har hun haft 8-10 hold om ugen. I denne sæson har hun ”kun” 6 hold, og desuden hjælper hun andre hold med fx serier. Dvs. at hun bruger næsten alt sin fritid på SG. (Inger har samtidig fuldtidsarbejde, mand, børn og børnebørn)

Hun har været medlem af foreningens bestyrelse i 33 år. I løbet af disse år har hun været formand for foreningens kvindeudvalg i ca. 20 år.

Hun har været formand for bestyrelsen i SG siden 2001.

Under formandskabet har hun sørget for, at foreningen følger med tiden og opretter hold i henhold til udviklingen i samfundet. Fx har foreningen tilbudt stavgang, og den tilbyder nu bl.a. løb, zumba og afholder årligt gymnastikskoler.

Hun har også sørget for, at foreningen tidligt kom på banen med hjemmeside og andre digitale tiltag og under hendes formandskab er foreningen blevet certificeret af DGF inden for kvalitet i
børnegymnastik.

Inger er en meget vellidt, engageret, entusiastisk instruktør og bestyrelsesformand, hun er inspirerende for både bestyrelsesmedlemmerne og instruktørerne. For at sikre SGs udvikling lægger hun også stor vægt på, at instruktørerne får mulighed for at efteruddanne sig og at unge interesserede gymnaster kommer på kurser, så de kan blive kvalificerede instruktører.

Inger deltager ofte i møder med kommunen med henblik på at sikre et godt samarbejde og gode træningsvilkår og på den måde er hun med til at præge udviklingen af idrætten i Silkeborg Kommune.

Samtidig sørger hun for, at foreningen deltager i kommunens forskellige initiativer som fx KRAM og arbejdsgrupperne, hvor foreningerne i Silkeborg blev bedt om at komme med input til ”Idræts- og Fritidspolitik for Silkeborg Kommune”. Senest er hun meget aktiv med hensyn til Sølystskolen Gran Allés fremtid.

Inger deltager i møder i Idrætsrådet Silkeborg Kommune, DGI (Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger) og DGF (Danmarks Gymnastikforbund).

Inger er med til at markere Silkeborg nationalt inden for gymnastikverdenen. Hun sætter kort sagt Silkeborg på landkortet. Dette gør hun ved at være ansvarlig for afvikling af regions- eller landsdækkende konkurrencer inden for Grand Prix-gymnastikken, når disse konkurrencer afholdes i Silkeborg. Hun får altid megen ros for god organisering og god stemning. Mange foreninger fra hele landet ønsker, at stævner afholdes i Silkeborg under Ingers kyndige ledelse.

Inger markerede igen Silkeborg i 2012 da SG, under hendes formandskab, blev kåret som Årets forening af DGF.

Som menneske kan vi fremhæve, at Inger kender alle sine instruktører og mange af gymnasterne, da flere har dyrket gymnastik i foreningen i mange år. Mange af gymnasterne er selv senere blevet instruktører. Man møder hende altid med et stort smil og et knus og flere af børnegymnasterne kalder hende Ingermor.

Hun er god til at lytte til andres ideer og giver gerne mulighed for at gennemfører dem i foreningen.

Alt arbejde i SG er frivilligt arbejde, for selve instruktørtimerne modtager hun, som andre
instruktører kun en symbolsk godtgørelse, og for de mange timers bestyrelsesarbejde modtager hun lidt til dækning af udgifterne.

Silkeborg Kommunes Idrætslederpris 2011 gik til formand for Sjørslev-Demstrup Idrætsforening Lars Hillersborg Nielsen.

Ved årets uddeling af idrætspriser i Silkeborghallerne tirsdag 13. marts 2012 vandt Lars prisen blandt tre nominerede. De to øvrige var formand for Silkeborg Pigerne og Drengene Bodil Borg Høj og Familien Petersen fra ØBG Silkeborg.

Lars blev indstillet til prisen af Sjørslev-Demstrup Idrætsforenings bestyrelse med følgende begrundelse:

"Jeg ønsker hermed at indstille Sjørslev-Demstrup Idrætsforenings formand Lars Nielsen til årets idrætsleder i Silkeborg kommune.

Lars Nielsen er en institution i vores lokalområde, ikke kun igennem et mangeårigt bestyrelsesarbejde (25 år) men også fordi han engagerer sig i hele området og i hele kommunen. Lars har siden 1994 været formand for Sjørslev Demstrup IF.

Lars’ hjerte banker for fodbolden. Han har selv været aktiv, trænet mange unge spillere, som efterhånden er blevet senior-spillere.
Selvom Lars er lokalområdets mand, står han aldrig i vejen for de unge spillere som ønsker at prøve sig selv af som fodboldspiller på et lidt højere plan end hvad vores idrætsforening kan tilbyde. Lars er god til at se talentet hos den enkelte spiller og hjælper gerne med at kontakte andre klubber.
Det glæder dog Lars meget når mange af ”hans” spillere så vender tilbage som senior, med noget i bagagen som de gerne vil bidrage med i vores klub.

Han er uddannet dommer og har i mange år dømt kampe for Viborg dommerklub. Lars dømmer endnu, både indendørs og udendørs. Selv om Lars dømmer mange kampe for dommerklubben, siger han aldrig nej til at dømme vore egne kampe, som frivillig hjælp.

Lars er altid meget hjælpsom, når vi i uge 24 afholder sommerfest, tager Lars en uges ferie, så han altid er klar til at bidrage med hjælp og gode råd til alt fra at hælde saftevand op til de mindste puslinge og til at stille en scene op til modeshow. Lars bidrager altid med sin erfaring og en stor arbejdsindsats.

Lars sidder også i bestyrelsen for Sjørslev-Demstrup Egnscenter. Han var bestemt en stor arbejdshest og primus motor for hele det frivillige arbejde som blev ydet under bygningen af Egnscenteret og ikke mindst nedrivningen af det gamle klubhus. Når Lars går til folk og beder om hjælp, er det bestemt svært at sige nej til ham. Lars går jo altid forrest og bidrager selv allermest.

Vi i Sjørslev Demstrup området er meget stolte af Lars, jeg håber at Lars er så kendt i idrætslivet og en respekteret idrætsleder at I også mener at han er Årets Idrætsleder i Silkeborg Kommune."

Kultur- og Borgerserviceafdelingen

Kultur og Fritid Søvej 1 8600 Silkeborg
 
 

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje