Voel Lokalråd
Find information om lokalrådet, politiske beslutninger for lokalområdet mm.
Politiske beslutninger for Voel
Der bliver løbende truffet beslutninger i kommunens politiske udvalg og i byrådet, som har betydning for dig og dit lokalområde. Her kan du få et overblik over, hvilke beslutninger der bliver taget for dit lokalområde.
Husk, at du som borger har mulighed for at give din mening til kende eller indsende en klage under de enkelte høringer eller afgørelser.
Politiske beslutninger fra 2024
December 2024
Behov for ny vej syd om Voel
Kommuneplanen for Voel står overfor at skulle opdateres for at sikre en helhedsorienteret og langsigtet planlægning af byens vækst.
Ejere af en grund i det sydvestlige Voel fik i oktober 2024 nej til at hele deres grund skulle være en del af kommuneplanen for Voel, så det kun er en del af den, der er med.
Silkeborg Kommune vurderer, at der i fremtiden vil være behov for en ny vej syd om Voel. Derfor er det nødvendigt, at der i planlægningen reserveres et areal til en fordelingsvej i forbindelse med boligudviklingen i den sydlige del af Voel.
Økonomi- og Erhvervsudvalget godkender, at hele grunden tages med i planlægningen, når der reserveres et areal til en ny vej.
(Plan- og Vejudvalget, 03.12.2024, punkt 32, Økonomi- og Erhvervsudvalget, 10.12.2024, punkt 16)
Plan for rækkehuse ved Thorupgårdsvej vedtaget
Silkeborg Kommune vedtager en lokalplan for et område ved Thorupgårdsvej 15 i Voel. Planen skaber plads til forskudt byggeri af 18 rækkehuse i 2 etager og i røde teglsten. Boligerne får fælles indkørsel og intern vej med vendeplads.
Der er støjhegn mod både øst og vest. Husene skal have sadeltag og får alle et lille skur, hvor der er mulighed for at integrere en varmepumpe. Fællesarealerne indrettes, så de også kan fungere til opstuvning af vand ved ekstreme regnskyl.
Forslaget er vedtaget af administrationen, da områdets anvendelse til boligformål er afklaret i kommuneplanen, og da indsigelser ikke giver anledning til ændringer.
(Plan- og Vejudvalget, 03.12.2024, punkt 36)
Søger om tilskud til 2 minus 1 vej på Blakgårdsvej og mellem Voel og Linå
Silkeborg Kommune vil søge om tilskud fra statens cykelpulje til at etablere 2 minus 1 vej på Blakgårdsvej og på Thorupgårdsvej og Vangvedvejen imellem Linå og Voel.
Det første projektet gavner skolebørn til Voel Skole, men skaber også alternativ forbindelse til Gjern Banestien, der kan være til gavn for cykelturister. Det andet projekt skaber cykelforbindelse til Linå, Sejs-Svejbæk og Silkeborg by.
Prisen skønnes at være 7-10 mio. kr. for at etablere 2 minus 1 vej fire steder i kommunen, hvor Blakgårdsvej og Thorupgårdsvej og Vangvedvejen er to af stederne.
Vejdirektoratet har ikke offentliggjort betingelserne for cykelpuljen, men det forventes, at puljen giver støtte på 40-50 % svarende til 2,8-4 mio. kr., hvis ansøgningen godkendes af Vejdirektoratet.
(Plan- og Vejudvalget, 03.12.2024, punkt 2)
Ådalsprojekt Gudenåen: Tilbagemeldinger fra dialogmøder med organisationer
Formanden og næstformanden for Klima- og Miljøudvalget har holdt et dialogmøder med Landboforeningen Midtjylland og Familielandbruget Midtjylland. De blev blandt andet orienteret om ådalsprojektet om at naturgenoprette og klimatilpasse Gudenådalen fra Silkeborg til Tange Sø.
Der blev også holdt dialogmøde Ålauget GST, hvor Ådalsprojekt også blev præsenteret. Der var generel opbakning til projektet.
Fra GST’s side ser man gerne, at der kommer mere fart på projektet, og at der er fokus på klimatilpasning og vandafledning. Klima- og Miljøudvalget har taget orienteringen om dialogmøderne til efterretning.
(Klima- og Miljøudvalget, 09.12.2024, punkt 3)
Offentlig lader til elcykler sættes op i Voel
Silkeborg Kommune har også søgt og fået midler fra Vejdirektoratets pulje til offentlig opladning af elcykler til 10 steder i kommunen. Ét af dem er ved trafikknudepunktet i Voel.
Byrådet beslutter at bevilge 1,2 mio. kr. til at etablere ladestanderne. Når de er etableres, som de skal i 2024 ifølge tilsagnet fra Vejdirektoratet, så bliver beløbet tilbagebetalt til Silkeborg Kommune.
De andre steder, der bliver sat ladestandere op, er ved trafikknudepunkterne i Kjellerup og Them og ved Hinge Søbad, Arena Midt i Kjellerup, De Små Fisk, Silkeborg Trailcenter, Vrads, ved Landal i Gjern og i Kragelund.
(Plan- og Vejudvalget, 03.12.2024, punkt 19, byrådet, 17.12.2024, punkt 13)
November 2024
Hjemme- og sygeplejen i Voel har brug for nye lokaler
Hjemme- og sygeplejen i Voel er vokset ud af den nuværende bygning og har behov for yderligere faciliteter til deres indmødested.
Med byrådets budgetaftale 2025-2028 er der sat 1 mio. kr. af til at projektere og lave en plan for et indmødested i området. Planen skal præsenteres for Ældreudvalget i midten af 2025.
Ældreudvalget har drøftet udmøntningen af budgetaftalen.
(Ældreudvalget, 04.11.2024, punkt 3)
Projekt Gudenådal skrider frem
Arbejdet med Gudenådalsprojektet, der skal genoprette dele af Gudenåens ådal fra Silkeborg by til Tange Sø, skrider frem. Projektet bygger på historiske kort fra 1700-tallet og sigter mod at skabe en klimarobust ådal og forbedre biodiversiteten.
Der arbejdes på at kortlægge og analysere naturen i projektområdet og sammenligne det med historiske data. At kortlægge ejerskab og arealanvendelse, identificere projektområder i vandløbet, undersøge guldsmede, vandnymfer og fuglelivet i området.
Der er dialog i gang med Slots- og Kulturstyrelsen og Museum Silkeborg, og der er afholdt møder med interessenter som Naturstyrelsen, Velas og fonde, og der arbejdes på at erhverve jord, der er centralt for projektets gennemførelse.
I juni blev der holdt et møde for lodsejere ved Gudenåen med omkring 100 deltagere. Her blev projektet præsenteret, og lodsejerne fik mulighed for at dele deres holdninger. Klima- og Miljøudvalget er orienteret om fremdriften i projektet.
(Klima- og Miljøudvalget, 04.11.2024, punkt 2)
Oktober 2024
Der oprettes specialklasser på Voel Skole
Der er et stigende behov for specialklassepladser, og derfor oprettes der et nyt specialklassetilbud på Voel Skole fra 0.-6. klasse. Der arbejdes på, at de første elever kan begynde i de nye specialklasser i starten af 2025.
Voel Skole er valgt på grund af sin geografiske placering, som vil betyde kortere transporttid for elever, og at flere elever med behov for specialtilbud kan gå på deres lokale skole.
Udvidelsen kræver mindre ombygninger, som først skal projekteres, og indkøb af inventar. Byrådet godkender, at der sættes 10 mio. kr. af til at oprette specialklasser på Voel Skole og Tollundskolen og udvide med flere specialklasser på Thorning Skole.
(Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalget, 08.10.2024 og 21.10.2024, punkt 2, byrådet, 29.10.2024, punkt 7 og 8)
Skolebussen kan fremover bruges af alle
Skolebussen, der kører i skoledistriktet for Voel Skole, skal fremover også kunne tage andre passagerer med end skoleelever.
Det beslutter Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalget. Efter lokalruterne 21-29 blev besluttet nedlagt i 2023, og der blev indsat skolebusser, har andre end folkeskoleelever ikke kunne bruge busserne.
Det ændres nu, så skolebussens ene morgenkørsel og to eftermiddagskørsler kan bruges af alle, hvis der er plads. Skoleelever, friskoleelever og børn og unge generelt har fortrinsret.
(Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalget, 08.10.2024, punkt 8)
Plan for nyt boligområde i det sydvestlige Voel kan gå i gang
Ejerne af Thorupgårdsvej 24R i det sydvestlige Voel søger om at få lavet et kommuneplantillæg og en lokalplan for at omdanne området til et boligområde. De søger om et kommuneplantillæg for at udvide området, der kan udvikles på, da ikke hele deres ejendom er omfattet af kommuneplanen for 2020-2032.
Plan- og Vejudvalget beslutter, at der kan sættes gang i arbejdet med at lave en lokalplan med udgangspunkt i kommuneplanen. Det betyder, at området ikke udvides i denne omgang.
Voel er blandt de områder, hvor der i øjeblikket arbejdes med at revidere kommuneplanen. Her vil ansøgerens ønske om at udvide området blive behandlet sammen med andre ideer og forslag.
(Plan- og Vejudvalget, 08.10.2024, punkt 14)
September 2024
Forslag om 18 rækkehuse i Voel kommer i høring
Byrådet sender et forslag til en lokalplan i fire ugers høring. Forslaget lyder på, at der kan bygges 18 rækkehuse i to etager på Thorupgårdsvej 15 i Voel.
Ifølge forslaget skal rækkehusene bygges med røde teglsten, have fælles indkørsel og intern vej med vendeplads og med støjhegn mod øst og vest.
Husene skal have sadeltag og får alle et lille skur, hvor der er mulighed for at integrere en varmepumpe. Fællesarealerne indrettes, så de også kan fungere til opstuvning af vand ved ekstreme regnskyl.
(Plan- og Vejudvalget, 03.09.2024, punkt 6, byrådet,
24.09.2024, punkt 9)
August 2024
Offentlig lader til elcykel på vej til Voel
Silkeborg Kommune har søgt om og fået midler fra Vejdirektoratets pulje til offentlig opladning af elcykler til 10 ud af 12 ønskede steder.
Det drejer sig om trafikknudepunkterne i Kjellerup, Voel og Them, De Små Fisk, Hinge Søbad, Arena Midt, Silkeborg Trailcenter, Landal i Gjern, Vrads og Kragelund.
Vejdirektoratet sagde nej til at give penge til ladere på Silkeborg Torv og ved Ans Søbad.
(Plan- og Vejudvalget, 06.08.2024, punkt 23)
Lys over beachhåndboldbaner i Voel får sidste del af tilskud
Silkeborg-Voel KFUM fik i 2020 tilskud på 135.000 kr. til at etablere beachhåndboldbaner. I 2022 blev projektet udvidet så det inkluderede etablering af lys på banerne.
Tilskuddet blev derfor forhøjet til 240.000 kr.
I august 2022 blev første del af tilskuddet udbetalt, men først nu bliver den sidste del af tilskuddet udbetalt, da de endelige byggetilladelser nu er på plads. Det er Økonomi- og Erhvervsudvalget orienteret om.
(Økonomi- og Erhvervsudvalget, 20.08.2024, punkt 8)
Grøden er skåret som den skulle
Det viser en kontrol af grødeskæringen lavet den 24. juli. Det er Klima- og Miljøudvalget orienteret om. Grøden i Gudenåen mellem Silkeborg by og Tange Sø blev skåret fra 4. til 14. juli.
På grund af høj vandstand og alger var det svært at se kanterne af den skårne strømrende, som skulle være 7 meter bred. Til trods for vanskelighederne er det vurderet, at der er blevet skåret i en brede på +/- 7 meter.
Den høje vandstand gjorde det umuligt at bedømme, hvor tæt der var skåret til bunden. Ved hjælp af en langskaftet rive og længden af stubbene er det vurderet, at der var skåret så tæt på bunden som muligt.
(Klima- og Miljøudvalget, 12.08.2024, punkt 11)
Dagplejen Søhøjlandet skal igen høre til resten af dagplejen
I de sidste 3 år har Dagplejen Søhøjlandet som et forsøg været organiseret sammen med Dagtilbuddet Søhøjlandet med børnehuse i Gjern, Resenbro, Sorring og Voel.
Dagplejen og børnehusene har haft samme ledelse, økonomi og bestyrelse. Formålet med forsøget var at effektivisere.
Forsøget er blevet evalueret, og Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalget beslutter, at Dagplejen Søhøjlandet fra 1. januar 2025 igen bliver en del af den øvrige dagpleje i kommunen.
(Dagtilbuds-,
Skole- og Familieudvalget, 12.08.2024, punkt 15)
Juni 2024
Bedre trafikforhold på Thorupgårdsvej
For at forbedre trafikforholdene bliver der etableret hastighedsbegrænsning på 30 km/t omkring vejbump på Thorupsgårdsvej. Bumpet skal med stor sandsynlighed også reetableres.
Der skal også laves opfriskning af afmærkning omkring bumpet. Alt sammen for at forbedre trafikforholdene.
Projektet er i gang og forventes afsluttet i år og har en anslået pris på 70.000 kr. Byrådet godkender en anlægsbevilling, der gør det muligt at afslutte projektet.
(Plan- og Vejudvalget, 04.06.2024, punkt 5, byrådet, 25.06.2024, punkt 5)
Grøden i Gudenåen skæres 4. juli
Det bliver den 4. juli, at den årlige grødeskæring i Gudenåen begynder. Arbejdet med grødeskæring forventes færdigt omkring 22. juli 2024.
Grødeskæringen skal gennemføres i mellem 15. juni og 1. august. Erfaringen viser, at genvæksten af vandplanter er mindre, jo senere der skæres grøde. Det giver en bedre vandføringsevne senere på året.
Det er Klima- og Miljøudvalget, der har besluttet, at grødeskæringen skal gennemføres i starten af juli.
(Klima- og Miljøudvalget, 10.06.2024, punkt 6)
Maj 2024
Hvordan skal fremtidens Voel se ud?
Plan- og Vejudvalget har besluttet, at Voel skal prioriteres som nr. 3 i forhold til at få revideret kommuneplanen. Kommuneplanen udstikker de overordnede rammer for udvikling ud.
Voel er i vækst, og skal det fortsætte, er det afgørende at se på trafikken og veje til kommende boligområder. Det skal også vurderes, om der bliver behov for mere offentlig service, og der skal ses på midtbyens muligheder samt rekreative muligheder i nærområdet.
Der er kommet 206 nye boliger i Voel de seneste 12 år, og det forventes at der kommer yderligere 146 frem mod 2036.
(Plan- og Vejudvalget, 07.05.2024, punkt 19)
Så mange brugere er der til haller, sale og fodboldbaner i Voel
En analyse viser, at der i 2023 var 202 brugere per indendørs facilitet. Det placerer Voel, som dem i kommunen der har 9. færrest antal brugere per indendørs facilitet.
Der er 181 forenings-fodboldspillere på 32.503 m2 boldbaner. Det svarer til, at der er 180 m2 fodboldbane per spiller. Det placerer Voel som dem, der har 6. flest m2 boldbaner per spiller i kommunen.
Analysen skal bruges i dialog med foreninger og lokalområder omkring ønsker til at udvikle faciliteter til idræt. Kultur-, Fritids-, Outdoor-, og Idrætsudvalget er orienteret om analysen.
(Kultur-, Fritids-, Outdoor-, og Idrætsudvalget, 06.05.2024, punkt 6)
Ønske om anlægsmidler til indmødested for Hjemmeplejen i Voel
Ældreudvalget har drøftet hvilke ønsker, de har til anlægsbudgettet på kort og langt sigt. De ønsker blandt andet anlægsmider til et indmødested i Voel.
Udover ønsker til anlægsmidler af nye plejecenterboliger i Alderslyst, Bryrup og Eriksborg har de også et stort behov for en renoveringspulje til nedslidte og renoveringsparate plejecentre.
(Ældreudvalget, 06.05.2024, punkt 4)
Penge bevilget til at lave Gudenåplan
Gudenåkomitéen, et politisk samarbejde på tværs af Gudenå-kommunerne, ønsker at udarbejde en Gudenåplan, som skal skabe en klimarobust ådal, mere og bedre natur, rent vandmiljø og et kerneområde for friluftsliv.
Planen skal blandt andet undersøge mulighederne for at naturgenoprette og klimatilpasse Gudenådalen fra Silkeborg til Tange Sø og føre den tilbage til sin oprindelige form før 1859, før den blev indsnævret og uddybet af hensyn til pramdragerdriften.
Byrådet godkender, at Gudenåkomiteen laver en samlet Gudenåplan, og Økonomi- og Erhvervsudvalget godkender, at Silkeborg Kommune betaler sin andel på 490.000 kr. ud af de 2 mio. kr., som blandt andet skal gå til at ansætte en projektleder i to år, frikøbe kommuners medarbejdere, lodsejerdialog og finde finansielle partnere.
(Klima- og Miljøudvalget, 06.05.2024, punkt 3)
Lodsejere inviteres til dialogmøde 13. juni om Gudenåplan
Torsdag den 13. juni 2024 fra kl. 16.30 til 18.00 inviterer Silkeborg Kommune ca. 365 lodsejere til Gudenåen via digital post til dialogmøde om at føre Gudenåen tilbage til sit oprindelige forløb, som er en del af Gudenåplanen.
Ådalsprojektet, som det også kaldes, skal give vandet mere plads, skabe bedre vilkår for naturen og give et renere vandmiljø og fremme friluftslivet
På mødet bliver det historiske kortmateriale og tankerne om projektet præsenteret inden, der indledes dialog med lodsejerne. Klima- og Miljøudvalget godkender planerne for mødet.
(Klima- og Miljøudvalget, 06.05.2024, punkt 4)
April 2024
Prognose: Voel Skole får 9,7 % flere elever på 12 år
I dag er der 154 elever på Voel Skole fordelt på 7 klasser. Om fem år ventes det ifølge en ny elevtalsprognose at være 174 elever. En stigning på 13 %. I 2036/37 ventes der at være 169 elever. Det er 9,7 % flere end i dag.
Det gennemsnitlige pasningsbehov for 0-2-årige i Voel er i 2024 78 børn, og det ventes at falde til 65 i 2036. For 3-6-årige er tallet 105 børn i 2024, og det ventes at stige til 118 i 2026 og derfra falde til 106 børn i 2036.
Det viser en elevtals- og dagtilbudsprognose, som Silkeborg Kommune har lavet i samarbejde med COWI. Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalget tager prognoserne til efterretning.
(Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalget, 09.04.2024, punkt 4 og 5)
Planer om at føre Gudenåen 200 år tilbage til sit oprindelige forløb
I 1859 blev arbejdet med at uddybe og indsnævre Gudenåen afsluttet, så den var bedre egnet til pramdragerdrift. Før det var Gudenåen væsentligt bredere, end den er nu, og havde mange lavvandede forløb med varierende dybde.
Det viser gamle kort, som Det Kgl. Bibliotek har digitaliseret. Nu er der sat gang i et projekt, som skal se på mulighederne for at genskabe Gudenådalen fra Silkeborg by til Tange Sø.
Klima- og Miljøudvalget besluttede i marts at arbejde videre med projektet, og de har nu drøftet ideerne om et naturbaseret klimatilpasningsprojekt i og langs Gudenåen.
(Klima- og Miljøudvalget, 08.04.2024, punkt 9)
Status på nyt regulativ for Gudenåen
Silkeborg Kommune er i samarbejde med Favrskov, Viborg og Randers Kommuner i gang med at reviderer det gældende regulativ for Gudenåen på strækningen Silkeborg til Randers
Et udkast til regulativet er blevet vurderet af rådgiverfirmaet Niras i forhold til EU's habitatdirektiv og vandrammedirektiv.
Næste skridt er, at udkastet skal sagsbehandles efter Miljøvurderingsloven og Naturbeskyttelsesloven. Klima- og Miljøudvalget er orienteret om sagen og tager den til efterretning.
(Klima- og Miljøudvalget, 08.04.2024, punkt 10)
Marts 2024
Broerne over Gudenåen og Gjern Å er blevet drøftet
Byrådsmedlem Helle Præsius Busk har bedt om, at Plan- og Vejudvalget behandler en sag om at sætte gang i at få lavet en helhedsplan for den fysiske tilstand og renovering af broerne ved Brovejen, Svostrupvej og Sørkelvej.
Broerne er udsat for påvirkninger af vandet i Gudenåen og Gjern Å, og vandmængderne har flere gange i de senere år oversvømmet bro og vej ved Sørkelvej. Tvilumbroen på Brovejen er pt. i en sådan stand, at trafik over 3.500 kg. ikke må passere broen.
På Trafikinvesteringsplan 2024-2035 er broanlægget ved Sørkelvej medtaget i 2028 og Brovejen i 2029. Planen er en samlet oversigt over det kommende investeringsbehov på baggrund af planlagte projekter. Plan- og Vejudvalget drøftede sagen.
(Plan- og Vejudvalget, 05.03.2024, punkt 26)
Voel ventes at få 220 nye borgere på 13 år
I 2023 blev der i Voel taget 42 nye boliger i brug, og i år ventes der at blive taget 21 nye boliger i brug. Frem til 2036 ventes der 146 nye boliger i brug.
Der bor i dag 2.325 i Voel, og det tal forventes at stige til 2.410 i 2027, til 2.546 i 2035.
Det viser Silkeborg Kommunes prognoser for boliger og befolkningsvækst, som baserer sig på den planlagte udbygning i kommunen. Byrådet er orienteret om befolkningsprognosen.
(Økonomi- og Erhvervsudvalget, 05.03.2024, punkt 12 og 13, byrådet, 19.03.2024, punkt 11)
Legeplads ved hallen bevares i 2024
Legepladsen stod til at blive nedlagt fra 1. april 2024 sammen med 11 andre, men byrådet har nu besluttet af bruge 100.000 kr. fra puljen til lokalt initierede projekter i 2024 for indtil videre at bevare legepladserne.
I juni 2023 besluttede Kultur-, Fritid-, Outdoor-, og Idrætsudvalget at nedlægge legepladsen ved hallen sammen med 11 andre legepladser i Silkeborg kommune for at spare 150.000 kr. om året.
I forbindelse med forhandlingerne om budget 2025 skal finansieringen af legepladserne og en legepladsstrategi for Silkeborg kommunes drøftes.
(Byrådet, 19.03.2024, punkt 18)
Februar 2024
Friskolen Klippen kan nu gå i gang med at udvide
Plan- og Vejudvalget vedtager en lokalplan, der gør det muligt for Klippen Friskole i Voel at udvide.
Skolen kan nu gå videre med at bygge en idrætshal og lokaler til praktiske fag samt en aktivitetsbane. Det bliver desuden muligt at etablere en daginstitution.
Planen har været i høring, og der kom syv høringssvar, som ikke har givet anledninger til ændringer i lokalplanen, som nu er vedtaget.
(Plan- og Vejudvalget, 06.02.2024, punkt 4)
Økonomien bag trafikknudepunkt i Voel på plads
Plan- og Vejudvalget finder de 150.000 kr., der mangler for at få etableret et trafikknudepunkt i Voel fra puljen til mindre anlægsarbejder i 2024.
Etableringen af trafikknudepunket skal gøre det lettere at tage bussen. Blandt andet kommer der en buslomme på Sorringvej, læskærme, overdækket cykelparkering og infoskærm.
Coop, som ejer grunden, hvor store dele af knudepunktet skal placeres, har været positive i forbindelse med projektet, og er villige til at indgå i en videre dialog om knudepunktet.
Projektet forventes at koste 1,1 mio. kr. Trafikstyrelsen bidrager med cirka halvdelen, og Midttrafik forventes også at støtte.
(Plan- og Vejudvalget, 06.02.2024, punkt 13)
Der søges om medfinansiering til 2 minus 1 vej på Blakgårdsvej, Thorupgårdsvej og Vangvedvejen
Silkeborg Kommune ønsker at etablere en 2 minus 1 vej på Blakgårdsvej, som gavner skolebørn til Voel skole og skaber alternativ forbindelse til Gjern Banestien, der kan være til gavn for cykelturister.
De ønsker også at etablere 2 minus 1 vej på Thorupgårdsvej og Vangvedvejen mellem Voel og Linå.
Plan- og Vejudvalget beslutter, at Silkeborg Kommune søger om medfinansiering fra statens Cykelpulje 2024 til de to projekter.
(Plan- og Vejudvalget, 06.02.2024, punkt 14)
Natura 2000-handleplan for Gudenåen er sendt i høring
Et forslag til en Natura 2000-handleplan for Gudenåen og Gjern Bakker er sendt til høring, så du kan dele din mening om forslaget til planen frem til 12. april.
Det godkender Klima- og Miljøudvalget. Handleplanen skal sikre, at Gudenåen og Gjern Bakker udvikler sig positivt. Planen skal løbe frem til 2027. Hver sjette år skal Silkeborg Kommune lave en handleplan for området.
Gudenåen og Gjern Bakker er et sammenhængende Natura 2000-område, som er et beskyttet naturområde i EU, som skal bevare naturen, dyr og planter, som er sjældne, truede eller karakteristiske.
(Klima- og Miljøudvalget, 05.02.2024, punkt 2)
Til december forventes udvidelsen af friplejehjemmet færdigt
Den Selvejende Institution Voel Friplejehjem udvider med seks friplejeboliger. I dag er der 24 boliger. Byggeriet forventes afleveret den 1. december 2024.
Prisen ventes at være 13,5 mio. kr. Byggeriet finansieres med statsligt tilskud, statsgaranti og et indskud fra friplejeboligleverandøren.
Efter ansøgning fra friplejehjemmet godkender byrådet den forventede pris, som kommunen skal ifølge lovgivning.
(Økonomi- og Erhvervsudvalget, 20.02.2024, punkt 6, byrådet, 26.02.2024, punkt 7)
Politiske beslutninger fra 2023
December 2023
Friplejehjem kan udvide
Et tillæg til en lokalplan i Voel er nu vedtaget, og det gør det muligt udbygge friplejehjemmet mod syd på Thorupgårdsvej.
Det er Plan- og Vejudvalget orienteret om. Forslaget til tillægget, som nu er vedtaget, har været i høring.
Der kom to høringssvar fra Silkeborg Forsyning og Museum Silkeborg, som ikke gav anledning til ændringer.
(Plan- og Vejudvalget, 05.12.2023, punkt 20)
Udvidelse af dagtilbudspladser i Resenbro/Voel
På anlægsbudgettet er der fra 2024-2028 sat penge af til et nyt, permanent børnehus med 100 pladser og legestue i Resenbro eller Voel.
Børnehuset skal tages i brug, når det midlertidige børnehus på Stidalsvej udfases.
Det er Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalget orienteret om.
(Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalget, 27.11.2023, punkt 10)
November 2023
Planlægningen af 20 nye boliger på Thorupgårdsvej kan gå i gang
En bygherre og grundejer ønsker at opføre 20 rækkehuse med et fælleshus på 174 m2 på Thorupgårdsvej 15 i Voel. De nye boliger kan etableres som et seniorfællesskab.
Udeområderne indeholder også fælles arealer, som kan indeholde en åben træpergola, terrasser, drivhuse, køkkenhave og græsarealer.
Området ligger centralt som et restareal i Voel og grænser op til Thorupgårdsvej, Voel Børnehave og sti. Der skal laves en støjskærm på 1,8 meter mod børnehaven.
Plan- og Vejudvalget godkender, at der sættes gang i arbejdet med at lave en lokalplan for boligområdet.
(Plan- og Vejudvalget, 07.11.2023, punkt 15)
Del din mening om friskolens planer om at udvide
Du kan snart dele din mening om Friskolen Klippens planer om at udvide med idrætshal i op til 9,5 meter, skolebygning til håndværksfag i to etager, en daginstitution og 50 p-pladser.
Byrådet beslutter at sende et forslag til et tillæg til lokalplanen for Klippen Friskole i 4 ugers høring.
Byrådet ønsker, at der skal være fuldt stop ved udkørsel fra ”kiss and ride” området. Om det bliver muligt, er op til politiet.
(Byrådet, 28.11.2023, punkt 3)
Grundvandet skal sikres i Voel
Grundvandet og drikkevandsressourcerne skal nu og i fremtiden sikres. Derfor er der lavet en række retningslinjer og konkrete indsatser for vandværkerne i den østlige del af kommunen.
Der må for eksempel ikke være erhvervsmæssig brug af pesticider i oplande til nøglevandværker, hvor der er stor sårbarhed. Planen har været i 12 ugers høring, og 16 har sendt et høringssvar til planen, som ikke gav anledning til ændringer i planen.
Klima- og Miljøudvalget vedtager indsatsplanen for beskyttelse af grundvandet i den østlige del af kommunen, som blandt andet dækker Voel.
(Klima- og Miljøudvalget, 06.11.2023, punkt 6)
Almene boliger på Thorupgårdsvej blev lidt dyrere end ventet
Den samlede pris for at bygge 10 almene boliger på Thorupgårdsvej blev 22,364 mio. kr.
Det er 0,864 mio. kr. mere, end da Silkeborg Boligselskab i 2021 søgte om tilsagn fra Silkeborg Kommune til projektet.
Byggeriet er afsluttet med skæringsdag 15. marts 2023. Byrådet godkender den endelig pris.
(Økonomi- og Erhvervsudvalget, 21.11.2023, punkt 10, byrådet, 28.11.2023, punkt ?)
Oktober 2023
Friskolens planer om at udvide kommer i høring
Friskolen Klippen ønsker at udvide med en idrætshal på op til 9,5 meter, som bygges sammen med to etagers skolebyggeri, en multibane og en daginstitution i op til 6 meters højde.
I forhold til sidst sagen blev politisk behandlet i august, er ønsket til bebyggelse øget med ca. 750 m2.
Plan- og Vejudvalget anbefaler byrådet at godkende, at planerne om udvidelsen sendes i fire ugers høring. Som en del af forslaget fastholdes den nuværende vejadgang, fordi der ikke er nogle bedre alternativer.
Planen fraviger også parkeringsnormen for antal p-pladser, så der i planen etableres 50 p-pladser i stedet for 107.
(Plan- og Vejudvalget, 09.10.2023, punkt 3)
Forbedring af fodgængerfelt og bump på Thorupgårdsvej etableres i 2024
I begyndelsen eller midten af 2024 etableres der hastighedsbegrænsning på 30 km/t omkring vejbump på Thorupsgårdsvej. Bumpet skal med stor sandsynlighed også reetableres.
Der skal også laves opfriskning af afmærkning omkring bumpet.
Byrådet godkender, at pengene bevilliges fra puljen til nærhedsprojekter.
(Sundheds- og Nærhedsudvalget, 05.10.23, punkt 9, byrådet, 31.10.2023, punkt 13)
Der er 608 medlemmer af indendørs idræt i Voel
Der er lavet en analyse af indendørs idræt i haller og sale for at belyse det aktuelle og potentielle pres på faciliteterne.
Analysen viser, at der i Silkeborg-Voel KFUM var 608 medlemmer af indendørs idræt i 2022.
Der var i 2022 næsten 250 medlemmer af indendørs idræt per facilitet. Set på antallet af borgere i området er der i 2023 cirka 900 borgere per facilitet. For de 0-17-årige er der cirka 300 per facilitet. Kultur-, Fritids-, Outdoor- og Idrætsudvalget er orienteret om analysen.
(Kultur-, Fritids-, Outdoor- og Idrætsudvalget, 02.10.2023, punkt 12)
Skolebuskørsel afløser lokalrute 21-25 fra sommeren 2024
Det er besluttet at nedlægge lokalruterne 21-25 fra sommeren 2024. Nu beslutter Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalget, at den skolebuskørsel, der afløser lokalruterne, skal kører én morgenkørsel og to eftermiddagskørsler pr. dag pr. skole.
Udvalget ønsker også, at muligheden for tilkøb af buskort for enkelt-elever undersøges, og at få opfølgning på buskørsel frem mod skoleåret 2025/26.
(Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalget, 09.10.2023, punkt 3)
September 2023
Voel Friplejehjem ønsker at udvide
Snart kan du dele din mening om et forslag til en lokalplan, der vil skabe plads til flere boliger på Voel Friplejehjem.
Byrådet godkender, at forslaget til planen sendes i 4 ugers høring. Voel Friplejehjem ønsker at udvide med 6 plejehjemsboliger på et område, der tidligere har været have til en tilstødende ejendom.
De ønsker at bygge ca. 415 m2 og anlægge flere p-pladser. Den nye bygning skal holdes i samme stil som det eksisterende plejehjem.
(Plan- og Vejudvalget, 06.09.2023, punkt 10, byrådet, 26.09.2023, punkt 5)
August 2023
Friskolen Klippen vil have idrætshal og flere lokaler
Friskolen Klippen ønsker at udvide med nye lokaler til håndværksfag, en idrætshal og få mulighed for at udvide med en daginstitution.
Derfor skal der laves et tillæg til lokalplanen for skolen, hvis ønsket skal realiseres. Der skal også etableres 85 nye p-pladser, som der er behov for til hallens brugere.
Plan- og Vejudvalget godkender, at et tillæg til lokalplanen for friskolen sendes i 4 ugers høring.
(Plan- og Vejudvalget, 08.08.2023, punkt 16)
Forbedring af fodgængerfelt og bump på Thorupgårdsvej
På Thorupgårdsvej skal der etableres hastighedsbegrænsning på 30 km/t omkring vejbump, som med stor sandsynlighed skal reetableres.
Der skal også laves opfriskning af afmærkning omkring bumpen.
Sundheds- og Nærhedsudvalget godkender, at tiltagene laves med de penge, der er sat af til nærhedsprojekter.
(Sundheds- og Nærhedsudvalget, 22.08.23, punkt 9)
Nej til ønske om færre træer
Plan- og Vejudvalget har sagt nej til, at der kan plantes færre træer på et grønt areal ved det nye boligområde øst for Thorupgårdsvej i Voel.
Ifølge områdets lokalplan skal der plantes 45-50 træer med en diameter på 10-12 cm, men ejeren har bedt om at få lov til at plante 30 træer med en diameter på 6-10 cm. Området skal efter planen overtages af Grundejerforeningen Christiansvej, når det er beplantet, og medlemmerne forventer, at der plantes det antal træer, der står i lokalplanen.
Til gengæld har udvalget givet en dispensation i forhold til diameter på træerne. Det skal i stedet være omkredsen, som skal være 10-12 cm, hvilket svarer til det sædvanlige for nyplantede træer på lignende arealer.
(Plan- og Vejudvalget, 08.08.2023, punkt 10)
Kommende børnehus i Resenbro/Voel bliver mindre
Det er planen, at det midlertidige børnehus i Resenbro bliver erstattet af et nyt børnehus med 140 pladser og legestue i Resenbro eller Voel.
På grund af en ny prognose, som viser, at der kommer færre børn end ventet, så bliver det kommende børnehus reduceret til 100 pladser. Det er Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalget orienteret om.
Det er forventningen, at den midlertidig løsning skal erstattes af det nye børnehus i 2028.
(Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalget, 14.08.2023, punkt 8)
Lokalrute 21-25 nedlægges
Plan- og Vejudvalget har besluttet at nedlægge lokalruterne 21-25 fra sommeren 2024.
Ruterne bliver afløst af skolebusser, da det stort set kun er skolebørn der benytter dem.
Andre passagerer henvises til flextrafik.
(Plan- og Vejudvalget, 08.08.2023, punkt 20)
Ét samlet projekt langs Gudenåen skal tage hånd om oversvømmelser
Der er taget hul på ét samlet ådalsprojekt langs Gudenåen fra Silkeborg by til Tange Sø, som skal håndtere oversvømmelserne og styrke biodiversiteten.
Tilgangen er, at de oversvømmede arealer i højere grad skal ejes af fonde eller staten, så oversvømmelserne ikke går ud over og forringer lodsejernes jorde. Det kan ske ved jordopkøb eller -fordeling, hvor lodsejeren lader oversvømmede jord opkøbe, eller bytter det til andet jord.
Hvis større, sammenhængende arealer ejes af fonde eller Naturstyrelsen kan det betyde, at det bliver nemmere at gennemføre naturpleje ved hjælp af afgræsning, vådområdeprojekter eller genskabelse af naturen.
Det er Klima- og Miljøudvalget, som siger ja til, at der kan tages hul på projektet. Som det første skal der laves et forprojekt, hvor man blandt andet skal i dialog med lodsejerne for at høre deres interesser i projektet.
(Klima- og Miljøudvalget, 07.08.2023, punkt 3, byrådet, 29.08.2023, punkt 9)
Projektet med at opgrave sand fra Tange Sø indstilles
I april 2022 besluttede Klima- og Miljøudvalget at sætte projektet i bero om at grave ca. 20.000 m3 sand op ved Gudenåens indløb til Tange Sø, så vandstanden bliver sænket.
Det skulle ske, indtil der var blevet holdt et politisk møde med politikerne fra Viborg og Favrskov kommuner, fordi projektområdet ligger på kommunegrænserne. Det møde er endnu ikke holdt.
Byrådet beslutter at flytte de 4,6 mio. kr., der var sat af til projektet til et andet projekt, som Klima- og Miljøudvalget har sat i værk omkring et samlet ådalsprojekt langs Gudenåen.
(Klima- og Miljøudvalget, 07.08.2023, punkt 4, byrådet, 29.08.2023, punkt 10)
Grøden blev skæret som den skulle
Grødeskæring blev i år gennemført fra den 3.-14. juli. Den 17. juli var WSP sammen med Silkeborg Kommune ude for at vurdere, om grøden var skåret efter reglerne.
Udgangspunktet for grødeskæringen var ifølge den åmand, der stod for grødeskæringen, en meget tæt og veludviklet grøde.
Grødeskæringen vurderes at være gennemført efter reglerne i regulativet for Gudenåen. Det er Klima- og Miljøudvalget orienteret om.
(Klima- og Miljøudvalget, 07.08.2023, punkt 5)
Udkast til nyt regulativ for Gudenåen er forsinket
Kommunerne langs Gudenåen fra Silkeborg til Randers arbejder på at lave et nyt regulativ for Gudenåen på strækningen fra Silkeborg til Randers.
Et udkast til regulativet er forsinket, så det først er klar til foråret 2024. Det er Klima- og Miljøudvalget orienteret om.
Forsinkelsen skyldes, at det har været nødvendig at præcisere udkastet, fordi oprensning, ekstraordinær grødeskæring og opstemningen ved Tange betyder, at der er en risiko for at habitatvurderingen ender med en samlet negativ påvirkning af særligt beskyttede arter. Det kan umuliggøre vedtagelsen af det nye regulativ.
(Klima- og Miljøudvalget, 07.08.2023, punkt 18)
Juni 2023
Forsøget med at samle dagplejen og daginstitutionen i Voel organisatorisk forlænges med et år
Det beslutter Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalget. I 2021 blev dagplejen og Daginstitutionen Søhøjlandet, som dækker Gjern, Sorring, Voel og Resenbro, samlet organisatorisk som et forsøg for at opnå en besparelse.
Det vil sige, at 4 børnehuse og 24 dagplejere fik en fælles ledelse, en samlet økonomi og bestyrelse.
Forsøget er nu evalueret, og evalueringen viser, at der formentlig kan opnås en besparelse, men at det kan medføre trivselsmæssige udfordringer for dagplejere, hvilket også påvirker forældrene.
(Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalget, 12.06.2023, punkt 14)
Grødeskæring i Gudenåen sker i starten af juli
Klima- og Miljøudvalget beslutter, at den årlige grødeskæring af Gudenåen på strækningen fra Silkeborg Langsø til Tange Sø skal gennemføres først i juli.
Det er erfaringen, at jo senere på året man skærer vandplanterne, desto mindre vil de vokse igen. Det vil derfor give en bedre vandføringsevne hen på året.
Grøden skal ifølge regulativet for Gudenåen skæres i perioden mellem 15. juni og 1. august.
(Klima- og Miljøudvalget, 12.06.23, punkt 7)
Ekstraordinær grødeskæring i 2020 skulle ikke have været sket
Den ekstraordinære grødeskæring, der blev sat i gang af den daværende borgmester skulle ikke have været sket.
Det skyldes, at det ikke kan afvises, at den ekstraordinære grødeskæring påvirkede natur og arter i Natura 2000-området. På den baggrund må der ikke gives dispensation til ekstraordinær grødeskæring.
Der blev i 2020 klaget til Miljø- og Fødevareklagenævnet over den ekstraordinære grødeskæring, og nævnet besluttede, at Silkeborg Kommune skulle behandle sagen igen, som det nu er sket.
(Klima- og Miljøudvalget, 12.06.23, punkt 8)
Maj 2023
Forslag om at ændre busruter 23 til skolerute
Busrute 23 bliver stort set kun brugt af skoleelever. Derfor, og på grund af den økonomiske trængte bustrafik, besluttede Plan- og Vejudvalget i august 2022 at sætte gang i arbejdet med at ændre de mindste lokale ruter som busrute 21 til skoleruter.
Nu beslutter Plan- og Vejudvalget, at Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalget skal høres om forslaget til ændringen, da skoleafdelingen vil komme til at stå for administration og planlægning af skoleruterne.
Fordelene ved forslaget er blandt andet, at skolekørslen kan tilrettelægges i tæt samarbejde med den enkelte skole, og at ændringer hurtigt kan indarbejdes. Ulemperne er blandt andet, at kørslen ikke er tilgængelig for alle, og der må ikke tilrettelægges ture efter andre end folkeskoleelever som eksempelvis elever fra den private friskole Klippen.
(Plan- og Vejudvalget, 02.05.2023, punkt 12)
Årlig måling af Gudenåen viste højere vandføring end de forudgående år
Den 28. marts blev den årlige måling af Gudenåens vandføringsevne foretaget. Målingen viste, at der var en højere vandføring end i de forudgående år.
Der blev observeret en del overvintrende grøde, næsten udelukkende børstebladet vandaks, især på den mellemste del af strækningen, men den var markant mindre end i de forudgående år.
Der blev ikke konstateret betydende aflejringer i åen eller forandringer i åens profil, som havde betydning for vandføringsevnen.
Den 8. juni bliver der lavet vandsyn af Gudenåen, og 12. juni skal Klima- og Miljøudvalget tage stilling til, hvornår den årlige grødeskæring skal udføres inden 1. august.
(Klima- og Miljøudvalget, 01.05.2023, punkt 9)
Regulativet for Gudenåen skal drøftes med lodsejerne
Klima- og Miljøudvalget vil invitere repræsentanter fra lodsejerne langs Gudenåen og oplægsholdere/videnspersoner til en drøftelse af regulativet for Gudenåen og den juridiske forståelse af den.
Det beslutter udvalget på baggrund af en status, de har fået på arbejdet med realisering af helhedsplanen for vandhåndteringen og klimasikring.
Udvalget har også drøftet mulige tiltag, der kan igangsættes som et sluse- og pumpeanlæg ved Viborgbroen og tilpasning af ådalen fra Resenbro til Tange Sø.
(Klima- og Miljøudvalget, 01.05.2023, punkt 10)
April 2023
Ny plan for at beskytte grundvandet i Voel
Der er lavet et forslag til en ny plan, der skal sikre grundvandet og dermed drikkevandsressourcerne nu og i fremtiden i Voel.
Forslaget til Indsatsplan Øst, som planen hedder, indeholder en række retningslinjer samt konkrete indsatser for de seks vandværker i Indsatsområde Øst, herunder Voel Vandværk, som er et af nøglevandværkerne i området.
Vandværkerne har løbende været inddraget i arbejdet med planen. Hvis lokale ønsker at holde et borgermøde om planen, stiller Silkeborg Kommune sig til rådighed for at deltage. Planen sendes snart i 12 ugers offentlig høring. Det beslutter byrådet.
(Klima- og Miljøudvalget, 27.03.2023, punkt 4, byrådet, 25.04.2023, punkt 5)
Marts 2023
Der er søgt om at udvide friplejehjem i Voel
Der er en privat aktør, som har søgt om, at der laves en lokalplan med henblik på at udvide med 6 friplejeboliger. Det forventes, at arbejdet med at lave lokalplan evt. kan sættes i gang i foråret 2023.
Det er Ældreudvalget blevet orienteret om. De har også drøftet behovet for plejeboliger de næste 10 år i Silkeborg Kommune. Behovet forventes at være 300 nye boliger, hvor private aktører har vist interesse for at opføre 180.
(Ældreudvalget, 06.03.2023, punkt 6)
Forslag om færre busafgange i Voel vedtaget
Fra 25. juni 2023 bliver lokalbus 313, der blandt andet kører i Fårvang, Gjern og Voel, reduceret med 2 dobbeltture på skoledage.
Det beslutter Plan- og Vejudvalget. Forslaget til de nu vedtagne besparelser har været i høring, hvor 500 borgere har valgt at komme med deres mening.
Det er de høje brændstofpriser og inflationen, der betyder ekstra udgifter til den kollektive trafik, så der skal gennemføres besparelser for 10 mio. kr., så budgettet for 2023 overholdes.
(Plan- og Vejudvalget, 07.03.2023, punkt 21)
Udviklingen i antallet af borgere, boliger og børn i Voel
Der bor i dag 2.212 i Voel. Ifølge en prognose forventes antallet af borgere at stige til 2.435 i 2027 – en stigning på 10 % - og til 2.594 i 2036. Det vil være en stigning på 17 %.
I 2022 er der kommet 55 nye, indflyttede boliger. Over de næste 13 år forventes der at komme 195 nye, indflyttede boliger. Der ventes 34 i år og 16 næste år.
Der går 181 elever på Voel Skole i dette skoleår. Det antal forventes at stige til 203 i 2035/36. Antallet af børn mellem 0-5 år er 192, og det tal forventes at stige til 221 i 2036. Byrådet er orienteret om prognoserne, som bliver en del af budgetlægningen for 2024.
(Økonomi- og Erhvervsudvalget, 23.03.2023, punkt 2,3 og 4, byrådet, 28.03.2023, punkt 14)
Februar 2023
Silkeborg Kalder skal få flere til at flytte til Voel
Silkeborg Kalder er Silkeborg Kommunes bosætningskampagne. For at sikre en bedre balance mellem Silkeborg by og oplandsbyerne har kampagnen skiftet fokus i 2022 til oplandsbyerne.
Kampagnen sætter i 2023 en række handlinger i søen for at styrke tilflytningen til blandt andet Voel. Det er blandt andet bosætningsarrangementer, øget annoncering, mæglersamarbejde om oplandsbyerne og distribution af materialer til potentielle købere samt arrangementer i regi af Silkeborg Kalders Pigepanel i samarbejde med lokale aktører.
Kampagnen kan blive hæmmet af, at det private boligmarked er i en svær situation i øjeblikket, hvilket betyder, at mobiliteten på boligmarkedet er begrænset. Økonomi- og Erhvervsudvalget er orienteret om sagen.
(Økonomi- og Erhvervsudvalget, 07.02.2023, punkt 6)
Søger tilskud til 2 minus 1 veje omkring Voel
Silkeborg Kommune skal søge tilskud fra en statslig pulje til at etablere en 2 minus 1 vej på Blakgårdsvej og på Thorupgårdsvej og Vangvedvejen for at sikre bedre cykelforhold.
Det beslutter Plan- og Vejudvalget.
Projektet på Blakgårdsvej gavner skolebørn til Voel skole, men skaber også alternativ forbindelse til Gjern Banestien, der kan være til gavn for cykelturister.
Projektet på Thorupgårdsvej og Vangvedvejen forbinder strækningen med Linå, Sejs og Silkeborg og kan f.eks. gavne større skoleelever til Sejs Skole.
(Plan- og Vejudvalget, 07.02.2023, punkt 3)
Fjernvarmeprojekt i Voel er undervejs
Der arbejdes på at få etableret fjernvarme flere steder i Silkeborg Kommune. I Voel er der et projekt undervejs.
Her kommer der senere en ansøgning til Silkeborg Kommune om at etablere fjernvarme. En flaskehals ved at fjernvarmeprojekterne kan være skaffe rådgivere til at lave projektforslag og udbudsmateriale og at skaffe mandskab og materialer til anlægsarbejdet.
Klima- og Miljøudvalget er orienteret om status på fjernvarmeprojektet.
(Klima- og Miljøudvalget, 06.02.2023, punkt 10)
Almene boliger på Gormsvej renoveres
Silkeborg Boligselskab afdeling 31 vil udskifte tag på deres almene boliger på Gormsvej i Voel.
De søger om godkendelse til at optage et lån på 2,7 mio. kr. til renoveringen.
Byrådet godkender låneoptagelsen, og at der stilles kommunegaranti for lånet.
(Økonomi- og Erhvervsudvalget, 21.02.2023, punkt 5, byrådet, 27.02.2023, punkt 15)
Gudenaacentralen skal skære grøde i 2023
Ligesom sidste år bliver det Gudenaacentralen, der skal skære grøden i Gudenåen fra Silkeborg Langsø til Tange Sø i 2023 på et tidspunkt mellem 15. juni og 1. august. Det beslutter Klima- og Miljøudvalget.
Sidste års startede grødeskæringen 4. juli, men tog længere tid at gennemføre end ventet på grund af tekniske problemer med grødeskæringsbåden, udfordringer med at fjerne sammendrevet grøde og fordi der i første omgang ikke blev skåret bredt nok.
Fra 2019 til 2021 stod en ekstern vandløbsentreprenør for grødeskæringen, fordi udvalget ønskede en hurtigere og mere effektiv grødeskæring. Det kostede i 2021 215.000 kr. Når Gudenaacentralen skærer grøden har det ingen udgift for Silkeborg Kommune.
(Klima- og Miljøudvalget, 06.02.2023, punkt 6)
Januar 2023
Silkeborg-Voel får udgifter til Regatta 2022 dækket
Silkeborg-Voel får 5.950 kr. fra den pulje, som Økonomi- og Erhvervsudvalget har oprettet til fordel for almennyttige foreninger og fonde, der har medvirket til afholdelse af Regatta 2022.
Formålet med støtten er at holde foreningerne skadesløse for evt. udlæg, de måtte have haft i forbindelse med regattaen og støtte den frivillige arbejdsindsats under regattaen.
På baggrund af ansøgningerne har Økonomi- og Erhvervsudvalget besluttet at give foreningen pengene sammen med 24 andre foreninger.
(Økonomi- og Erhvervsudvalget, 24.01.2023, punkt 7)