Udsatterådet
Udsatterådet i Silkeborg fungerer som de udsattes talerør, og kan f.eks. udarbejde høringssvar, udvikle projekter og afholde dialogmøder eller events, der sætter socialt udsathed på dagsordenen.
Når kommunen træffer vigtige beslutninger, der vedrører socialt udsatte borgere, kan Udsatterådet i kraft af deres viden på området, rådgive politikerne.
Derudover vil udsatterådet bidrage til kvalificering og implementering af udsattestrategien. Eksempler på emner med relevans for Udsatterådet er beskæftigelses- og sundhedstilbud målrettet udsatte borgere.
Udsatterådet består af brugerrepræsentanter samt repræsentanter for sociale frivillige organisationer og væresteder, socioøkonomiske virksomheder og sundhedsvæsenet.
Læs mere
Det tilstræbes, at Udsatterådet har så bred en repræsentation inden for udsatteområdet som muligt, så der sikres bred viden om udsatteområdet.
I sammensætningen af Udsatterådet lægges der vægt på, at Udsatterådet blandt andet består af repræsentanter fra frivillige foreninger og organisationer og af borgere, som har selvoplevet erfaring med at være i en udsat livsposition.
Silkeborg Kommunes udsatteområde er repræsenteret i Udsatterådet.
Medlemmer 2024:
Anne Cecilie Petersen
Borger
Carsten Baun
Forstander, Blå Kors, Skannerup
Stine Trust Laursen
Forstander, Bo/Skole/Job
Lene Fruelund (talsperson)
Borger
Luis da Silva Martins
Korshærsrådsformand, Kirkens
Korshær
Martin Husted
Socialchef, Silkeborg Kommune
Mia Butler
Leder, Den boligsociale helhedsplan
Mona Gaardsdal
Bestyrelsesformand, Frivilligcenter Silkeborg
Rikke Boje Christensen
Borger
Stefanie Bodien
Forperson, Stemmer på Tværs
Tina Grove
Forstander, Godrum Gruppen
Tine Marianne Nielsen
Funktionsleder, Socialafdelingen, Silkeborg Kommune
Victoria Appel
Borger
Udsatterådet i Silkeborg Kommune har til formål at rådgive Socialudvalget og byrådet omkring udsatteområdet og være et samlet talerør for udsatte grupper i kommunen. Udsatterådet medvirker desuden til at sikre, at den indsats, der ydes på udsatteområdet i Silkeborg Kommune, er koordineret og virkningsfuld i forhold til de aktuelle behov.
Socialudvalget og byrådet kan igennem Udsatterådet få adgang til erfaringer og specialviden omkring udsatteområdet og dermed få et mere kvalificeret grundlag at træffe beslutninger på. Udsatterådet i Silkeborg Kommune giver udsatte grupper en kommunikationskanal til byrådet og kommunens administration, hvorigennem der kan rejses spørgsmål samt bringes forslag til initiativer frem.
Udsatterådet mødes som udgangspunkt fire gange årligt, hvoraf der er et årligt møde med Socialudvalget og et fast møde i forbindelse med præsentation og afgivelse af høringssvar til budgetforslaget.
Derudover kan Udsatterådet mødes ad hoc.
Mødekalender:
Torsdag d. 22. februar 2024
Onsdag d. 22. maj 2024
Torsdag d. 29. august 2024
Tirsdag d. 8. oktober 2024
Tirsdag d. 10. december 2024
Mødereferater:
Kontakt Udsatterådet
Lene Fruelund
Talsperson for Udsatterådet
Tlf. 51 94 44 53
Kirstine Svensen
Sekretær Udsatterådet
Socialafdelingen