Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Glæd dig til byrumsforsøget ’Sommer i Silkeborg’

Glæd dig til byrumsforsøget ’Sommer i Silkeborg’

Silkeborg samles til ’Sommer i Silkeborg’ 14.-18. august, hvor byen kommer til at summe af aktiviteter og events. Borgere og besøgende får en forsmag på fremtidens Søfront, når byrumsforsøget binder midtbyen, Havnen og Søfronten sammen.


Sidste år omdannede vi Søvej til Danmarks hyggeligste pop up-bypark med outdooraktiviteter og events langs søbredden. I år binder vi Havnen, Søfronten og midtbyen sammen med sjove aktiviteter, musik og events for alle, når byrumsforsøget ”Sommer i Silkeborg” løber af stablen fra 14.-18. august 2024.

Du kan bl.a. andet se frem til en masse gode madoplevelser, når lokale restauratører inviterer til langbordsmiddag i midtbyens gader, og smage på mad fra hele verden, når Silkeborg Street Food Festival igen i år indtager parkeringspladsen vest for rådhuset.

Derudover kan du glæde dig til sommerjazz på Torvet, Silkeborg Festival på Havnen og Silkeborg Gadeteaterfestival. For de mindste vender børnecykelløbet Skoda BørneTour tilbage, og så er der også mulighed for at folde kreativiteten ud og deltage i tegneworkshops med Den Kreative Skole.


Nye byrum og sjove forbindelser

Formålet med byrumsforsøget ’Sommer i Silkeborg’ er at styrke forbindelserne og samspillet mellem Søfronten, Havnen og Silkeborg midtby. Forsøget skal give erfaringer og input, inden den endelige omdannelse af Søfronten går i gang.

Ud over de mange aktiviteter, der foregår i uge 33, har forsøget derfor også fokus på at aktivere de gader og passager, der forbinder de tre byrum.

Med hjælp fra Silkeborg Gymnasium og elever fra FGU vil Rådhuspassagen, også kaldet Søjlehuspassagen, der går fra Østergade til Silkeborg Rådhus, og som i dag ikke gør meget væsen af sig, blive omdannet til et hyggeligt byrum med loungemøbler og hyggebelysning.

Samtidig kan gæsterne, som besøger Havnen og Søfronten, følge de grønne stier, som med beplantning og grønne fodspor leder gæsterne op til Danmarks grønneste gågader.


Oplevelser hele sommeren

Sommermånederne i Danmarks Outdoor Hovedstad byder på et væld af oplevelser, arrangementer og events. Sommeren i Silkeborg er linet op med en lang række oplevelser som koncerter og musik, kultur, outdoor, aktiviteter for børn og meget mere.

Find dine sommeroplevelser lige her

Programmet i uge 33

Onsdag-Søndag: Silkeborg Street Food Festival på parkeringspladsen vest for rådhuset

Onsdag-Søndag: Silkeborg Gadeteater Festival på Torvet, i gågaderne og på parkeringspladsen vest for rådhuset

Onsdag-lørdag: Tegneworkshops på Torvet og på parkeringspladsen vest for rådhuset

Fredag: Fællesspisning i Tværgade

Lørdag: Fællesspisning i gågaderne

Lørdag: Sommerjazz på Torvet

Lørdag: Silkeborg Festival på Havnen

Søndag: Skoda BørneTour på Torvet

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje