Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Gudenåen: Vandet ventes at stige yderligere

Gudenåen: Vandet ventes at stige yderligere

Vandet står fortsat højt i søer og åer, og med udsigt til kraftig regn de kommende dage, ventes vandstanden at stige yderligere.

Der har været og er fortsat rigtig meget vand i vores åer og søer, særligt syd for slusen. Jorden er simpelthen mættet oven på et vådt efterår og vinter.

Ligeledes har der i Hedensted og Horsens Kommuner været så meget vand i Gudenåen, at det er på niveau med de historiske vandstande, vi oplevede i februar 2020.

Alt det vand skal også forbi Silkeborg, hvilket er årsagen til, at vandstanden syd for slusen og i Silkeborg Langsø har haft svært ved at falde.

Vandstanden ventes at stige

Med udsigt til mere regn ventes vandstanden at stige yderligere. DMI varsler kraftig regn mandag eftermiddag og 24 timer frem. Lokalt kan der falde mellem 30 og 50 mm alene mandag.

Samtidig viser prognosen, at der også kommer regn fredag til lørdag. Bor man syd for slusen, kan det derfor være en god idé at være beredt på mulige oversvømmelser.

Gratis sand og sandsække kan fortsat afhentes hos Midtjysk Brand & Redning på Kejlstrupvej 99 C, 8600 Silkeborg

Hold øje med vandstanden og få mere information

Du kan følge den aktuelle vandstand i Gudenåen og søerne på vandportalen.dk 

Du kan også læse mere om Gudenåen, og hvordan du kan beskytte dig mod oversvømmelser, på vores hjemmeside ved at følge linket herunder.

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje