Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Hvordan skal Eriksborgs nye skolebygning organiseres?

Hvordan skal Eriksborgs nye skolebygning organiseres?

7.000 borgere får på sigt adresse i den nye bydel Eriksborg. Derfor ser Silkeborg Kommune frem mod endnu en ny skole. Frem til 13. september kan berørte skolebestyrelser i området og lokalråd give sin mening til kende omkring organiseringen af den kommende skolebygning.

Luftfoto

Der er mange, der gerne vil bo i Silkeborg, og i 2040 vil den nye bydel Eriksborg nordøst for Silkeborg være hjem for 7.000 indbyggere. Tilbage i december 2020 besluttede Byrådet, at der skal laves en ny skole i det kommende bydelscenter i Eriksborg mellem Gødvad og Grauballe.

Der har været afholdt dialogmøder med berørte skolebestyrelser, skoleledere og lokalråd i områderne, og nu har Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalget besluttet, at sætte to scenarier for organisering af den ny skolebygning til høring ved berørte skolebestyrelser og lokalråd i området.

Skole bliver centralt omdrejningspunkt

Den nye skolebygning i Eriksborg, som forventes at stå klar i løbet af 2028, bliver et centralt omdrejningspunkt i det nye område, der kommer til at binde områderne Gødvad, Grauballe og Dybkær sammen.

De to muligheder er, at den nye skolebygning i Eriksborg bliver en selvstændig skole med eget skoledistrikt og egen ledelse.
Den anden mulighed er at etablere en Grauballe-Eriksborg skole med to matrikler, henholdsvis nuværende Grauballe Skole og en ny skolebygning i Eriksborg med ét fælles skoledistrikt med én ledelse, hvor projektet med etableringen af skolebygningen i Eriksborg forankres hos Grauballe Skole.

- Det er glædeligt, at vi i Silkeborg Kommune ser frem mod at bygge endnu en skole, og det i en tid, hvor mange andre kommuner skal lukke skoler, siger Gitte Willumsen, formand for Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalget.

Mulighed for udtalelser fra skolebestyrelser og lokalråd i området

Frem til 13. september 2023 kan berørte skolebestyrelser og lokalråd komme med udtalelser til, hvordan den nye skole skal organiseres. I oktober 2023 tages den politiske beslutning omkring organiseringen af skolen og dermed også de nye skoledistrikter.

Der vil blive lavet en hjemmeside, hvor interesserede kan følge med og orientere sig, frem mod den nye skole er klar i 2028.

Se dagsordenen for beslutning om at sende to scenarier for mulig organisering i høring

Læs mere om Eriksborg

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje