Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Ugens 5 vigtige

Ugens 5 vigtige

De Små Fisk i Sejs-Svejbæk er på top 10 

Naturstyrelsen har gjort op, hvilke 10 destinationer der blev søgt mest på udinaturen.dk i 2023. Siden samler naturoplevelser i hele Danmark og en af dem er De Små Fisk i Sejs-Svejbæk, som indtager listens 4. plads. De Små Fisk har blandt andet et shelterområde, der tager hensyn til handicappede. Der er planer for at gøre området mere attraktivt.

Læs mere på Facebook

Positiv, langsigtet balance i økonomien

Silkeborg Kommune ser ind i en fremtid, hvor der økonomien er i balance. Forventning er, at kommunens indtægter udvikler sig positivt, fordi der stadig er befolkningsvækst og fordi væksten i Silkeborg er højere end gennemsnittet i Danmark.  Det var en af konklusionerne på byrådets årlige økonomiseminar, som markerer begyndelsen på byrådets arbejde med næste års budget.

Læs hele nyheden om kommunens økonomi

Gode udsigter for næste års budget

Arbejdet med næste års budget er i gang, men hvordan bliver det til? Er der penge til alt, det vi gerne vil? Er der grænser for, hvor mange penge vi må bruge? Er der penge i kommunekassen? Er anlægsbudgettet og driften presset? I slutningen af april kommer de første mere konkrete beregninger.

Få overblik over arbejdet med budgettet for 2024

Nu kan der bygges 155 boliger i Resen

Byrådet har vedtaget planer, der skaber plads til 155 boliger i klynger i max 2 etager i Resen. Halvdelen skal være parcelhuse. Der bliver adgang til området fra Gøteborgvej. Planen indeholder både regnvandsbassiner og områder, hvor vandet kan sive ned i jorden. På den måde beskyttes Nebel Bæk og Gudenåen mod udledning af vand fra området.

Plads til byvækst i Skægkær og Sejling

Byrådet har vedtaget et tillæg til kommuneplanen for Skægkær- og Sejlingområdet. Tillægget stikker rammerne ud for byernes fremtidige udvikling. Der er plads til daginstitution og boliger sydvest for Skægkær og syd for Sejling samt områder til mulig byvækst nord og vest for Sejling. 

 

 

 

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje