Skip til hoved indholdet
  Hjem Nyheder Vær med til at indvie nyt byrum på Søfronten

Vær med til at indvie nyt byrum på Søfronten

Der er både myrer, vilde urter og frøbomber på programmet, når vi indvier et nyt midlertidige byrum på Søfronten.

Sammen med lokale kræfter har vi omdannet området længst mod vest på Søfronten til en hyggelig grøn oase med opholdsmøbler, plantebede, sjove formidlingselementer og en grejbank – alt sammen lavet af genbrugstræ fra byggeriet af den nye ringvejsbro. Det skal selvfølgelig fejres.

Derfor inviterer vi til et hyggeligt åbnings- og madevent fredag 24. maj kl. 14-17 med aktiviteter for hele familien. Du kan bl.a. lave frøbomber, snobrød og teste vores nye grejbank og gå på opdagelse i området.

Du får også mulighed for at lave din egen "vilde snack", blande en drink med mjødurt og vilde solbær og smage på orangemyrer, der efter sigende skulle smage af appelsin og citrus. Vi får nemlig besøg af urtesamler, tv-kok og foredragsholder, Thomas Laursen [også kendt som myremanden], der vil stå for et madevent med fokus på vilde og spiselige urter.

PROGRAMMET FOR DAGEN:

Kl. 14: Borgmester Helle Gade indvier byrummet
Kl. 14-17:
 • Workshop: Lav dine egne frøbomber med Silkeborg Bibliotek
 • Naturdetektiv for en dag: Grib et fiskenet eller en insektsuger og se, hvad der gemmer sig over eller under Silkeborg Langsøs overflade
 • Sansesti: Hjælp og med at skabe en sjov og kreativ sansesti
 • Bål: Lav dit eget snobrød
 • Forplejning: Der vil være grillede pølser og brød til alle, sponseret af Kvickly og vand sponseret af Føtex på Torvet
Kl. 14.15 & 15.30: Madevent med Thomas Laursen, hvor du kan blive klogere på, hvordan du bruger vilde og spiselige urter og planter i madlavningen.
 
Thomas står bag virksomheden Wildfooding og lever af at samle vilde urter til nogle af de bedste restauranter. Bedst kendt er han nok som manden, leverede myrer til Noma.
 
HVOR: Søfronten længst mod vest over for Jyske bank.
 

BAGGRUND

 • Projektet er et midlertidigt forsøg, der skal være med til at skabe liv langs Søfronten og afdække områdets kreative muligheder inden den endelige omdannelse af Søfronten går i gang
 • Alle møbler i byrummet er lavet ud af de store træspær, der blevet brugt til at støbe bropillerne til den nye ringvejsbro. På den måde genbruger og udnytter vi eksisterende ressourcer
 • Projektet er støttet af Nordea-fonden med 200.000,-
 • Derudover er projektet et samarbejde mellem Silkeborg Kommune og Kornmod Realskole, Aqua Akvarium og Dyrepark, Silkeborg City Lokalråd, Silkeborg Bibliotek og naboer i området.

Omdannelse af Søfronten

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje