Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Bolig og byggeri Flyt til Silkeborg Velkommen til Silkeborg Kommune

Velkommen til Silkeborg Kommune

På denne side finder du et udpluk af informationer, så du kan få en god start.

Velkomstmøde

Du inviteres til et velkomstmøde for nye borgere, hvor du bliver introduceret til kommunen og de mange tilbud. Her kan du stille spørgsmål og møde andre tilflyttere.

Du bliver inviteret til velkomstmødet via digital post. 

Sport – Find en forening

Søger du et fællesskab i en sport? Så finder du din nye forening på DGI’s hjemmeside. Søg på postnummer eller by for det fulde DGI-foreningsoverblik – eller søg på sportsgren og brug kortets zoomfunktion til at finde nærmeste tilbud.

Besøg dgi.dk

Det sker i Silkeborg

På DetskeriSilkeborg.dk finder du blandt andet overblik over arrangementer, kulturinstitutioner, oplevelser i byen og i naturen og guides til aktiviteter med børn.

Besøg DetskeriSilkeborg.dk

Kulturens huse

Silkeborg kommunes spillesteder, teatre, museer, biblioteker, kunsthaller, gallerier, og flere til, er kulturens huse. Hver dag skaber de rammer for udfoldelsen af et stærkt, levende og mangfoldigt kulturliv.

Besøg kulturens huse

Handel lokalt

I byerne i Silkeborg Kommune er der gode indkøbsmuligheder. Her er mange detail- og specialbutikker, udvalget er stort, og servicen er god. Silkeborg er endda kåret som Danmarks Bedste Handelsby 2022-2024.

Besøg HandelSilkeborg og Kjellerup Handel & Erhverv

Brug Silkeborg Bibliotekerne

På Silkeborg Bibliotekerne finder du - udover en masse skøn litteratur - arrangementer for børn og voksne, Makerspace og Mediebox, læsekredse, turistinfo og meget mere.

Besøg silkeborgbib.dk

Den Kreative Skole

På Den Kreative Skole kan du og dine børn finde et stort udvalg af forskellige tilbud inden for de kreative fag - bl.a. musik, dans, billedkunst og teater. Meget af undervisningen foregår på Bindslevs Plads, men der er også mulighed for undervisning andre steder i kommunen, bl.a. på skoler.

Besøg Den Kreative Skoles hjemmeside.

Kom ud i naturen

På udinaturen.dk kan du finde oplevelser og faciliteter i naturen. Her kan du finde bålpladser, legepladser, shelters, hundeskove og meget mere – lige her i kommunen.

Besøg udinaturen.dk eller Oplev naturen

Find dit næste job

Du kan pendle langt til mange jobs ved at bo i Silkeborg Kommune – men her er også mange spændende jobs at finde. Find dem på din foretrukne jobportal.

Se ledige stillinger i Silkeborg Kommune

Pasningstilbud 0-6 år

Silkeborg kommune lægger stor vægt på at have gode pasningstilbud i både dagpleje, vuggestuer og børnehaver.

Læs mere om pasningstilbud

Skoler, SFO og klub

I Silkeborg Kommune finder du 24 folkeskoler, Dybkær Specialskole og Silkeborg Ungdomsskole med kommunens 10. klassecenter.

Læs mere om skoler, SFO og klub

Her bygger vi

Der er mange bygge- og vejprojekter i gang i Silkeborg Kommune. Du finder et overblik over projekterne på kommunens hjemmeside.

Se overblik over bygge- og vejprojekter

Bliv frivillig og gør en forskel

En vej til netværk i dit nye lokalområde er frivillighed. Mange lokale musik- og outdoorevents, sports- og foreningstilbud og meget mere lykkes ved hjælp af frivillige kræfter – og flere frivilligopgaver udbydes via lokale Facebook-sider. Frivilligcenter Silkeborg udbyder frivilligjobs via en jobportal.

Find frivilligjobs via Frivilligcenter Silkeborg

Socialkompas

På Socialkompas kan du finde fællesskaber, hjælp og tilbud, og du kan søge på aktiviteter og tilbud i Silkeborg Kommune.

Besøg Socialkompas

Nærdemokrati

Find dit lokalråd og bliv klogere på dit område og følg med i lokale politiske beslutninger

Se overblik over lokalråd i hele kommunen

Følg med i livet i Silkeborg Kommune på sociale medier

Facebook:
Silkeborg Kommune
Det sker i Silkeborg
Silkeborg Kalder

Instagram
Silkeborg Kommune
Danmarks Outdoor Hovedstad
Silkeborg Kalder

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje