Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder 5 vigtige fra ugen

5 vigtige fra ugen

Få et kort overblik over ugens vigtigste nyheder fra Silkeborg Kommune

Biograftilbud til borgere med demens

ErindringsBio er et nyt filmtilbud, der gør det lettere for demente og deres pårørende at deltage i kulturlivet. Borgere med demens kan have glæde af filmklip fra gamle dage, da de hjælper med at få hukommelsen på gled og holde fast i minderne. Næste forestilling er 21. marts. Erindringsbio er udviklet af Det Danske Filminstitut og afvikles sammen med Bio Silkeborg.

Børnenes Kulturdage vender tilbage

Traditionen med kulturdage for børn fortsætter. I år finder de sted 23. og 24. marts. Der er gratis tilbud i hele kommunen for børn i alle aldre. Der er både teater, spil om at planlægge Silkeborg, muligheden for at være cirkusartist, kreative workshops og koncerter. Det er 22. gang børnekulturen i Silkeborg fejres.

Se programmet for Børnenes Kulturdage

Gratis blomsterblanding til fællesarealer

Silkeborg Kommune er interesseret i at øge biodiversiteten, og det kan sommerblomster være med til. Så i år kan 50 fællesskaber – fx; grundejerforeninger, beboergruppe eller lokalråd – søge om at få uddelt gratis blomsterfrø til at pynte på deres fællesarealer.  Der er tale om 300 gram frø, der rækker til cirka 150 m2.  Søg på natur@silkeborg.dk.

Hør om planerne for Stævnepladsen

7. april er der Åben Stævneplads, hvor du kan komme ud og opleve pladsen, høre om de 3 mulige fremtidsscenarier for området og stemme på det, du bedst kan lide. Silkeborg Kommune købte Stævnepladsen på Helsinkivej 3A af Jehovas Vidner i 2017. Senest har der været COVID-19 vaccinationscenter på stedet, men det lukkede i foråret 2022.

Læs mere om planerne for Stævnepladsen

Status på tiltag på klimaområdet

I årsrapporten for Silkeborgs klimaindsats i 2023 kan man blandt andet læse, at der er plantet en klimaskov, kommet flere kommunale elbiler, og at fjernvarmen er rullet ud og på vej i nye områder. I de kommende år er der fx fokus på vedvarende energianlæg og partnerskab med landbruget og få udarbejdet en mobilitetsplan. Kommunen skal være helt CO2-neutral i 2045.

Læs mere om klimamål og -indsatser

 

 

 

 

 

 

 

 

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje