Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder 5 vigtige fra ugen

5 vigtige fra ugen

Få et kort overblik over ugens vigtigste nyheder i Silkeborg Kommune

Jord fra Randers genbruges i støjvold

Silkeborg overtager lettere forurenet jord fra jordskredet ved Nordic Waste i Randers. Den skal bruges som kerne i den kommende støjdrage, der også bliver et rekreativt område   Silkeborgmotorvejen ved Balle.  Jordens tilstand svarer til den jord, man finder i vejrabatter. Den overdækkes af et net og der kommer et 60 centimeter rent lag jord ovenpå.

Jord fra Randers genanvendes i støjvold ved Balle (opdateret information)

Den nye Dybkærskole er åbnet

680 elever i Gødvad er flyttet ind på en moderne og tidssvarende skole. Eleverne vil opleve en skole, hvor der er plads til fordybelse, undersøgelser og kreative udfoldelser. Den nye Dybkærskole er 10.200 kvm stor, har 3 etager og plads til omkring 900 elever. Det er 20 år siden, der sidst åbnede en hel ny skole i Silkeborg Kommune. Skolen har kostet 229 mio. kroner.

Den nye Dybkærskole slår nu dørene op

Natur omkring Sejs-Svejbæk skal fredes

Silkeborg Kommune har indgået et samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening om at rejse en fredningssag ved det kuperede landskab nord for Sejs-Svejbæk. Fredningen skal sikre det unikke landskab og naturen og forhindre bydudvikling ud i området. Lodsejere vil blive inddraget i forløbet. 

Dialog og samarbejde skaber vejen for en fredning af enestående bakkelandskab og natur omkring Sejs-Svejbæk

Tag på jagt efter odderspor

Silkeborg-områdets søer og vandløb er et populært sted for oddere at slå sig ned ved, men det er svært at få et glemt af de sky dyr. Men så længe jorden er snedækket kan man finde dens fodspor rundt omkring. Chancen for at finde odderspor eller måske endda se odderen er størst i de tidligere morgentimer og sent på aftenen.

Se hvordan sporene ser ud

Socialguidens medarbejdere sidder klar med hjælp

Slår livet af en eller anden årsag knuder, kan Socialguiden hjælpe med råd og vejledning.  Tilbuddet henvender sig til mennesker, der er psykisk sårbare, socialt udsatte eller har en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse og ikke ved, hvilke kommunale – eller andre – tilbud der er til dem.  

Socialguiden Silkeborg

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje