Skip til hoved indholdet
    Hjem Erhverv Erhvervsudvikling

Erhvervsudvikling

Silkeborg Kommune er hjemsted for et erhvervsliv i vækst og udvikling. Erhvervslivet i Silkeborg er alsidigt med særlige styrkepositioner indenfor blandt andet vand, vind, oplevelser og turisme, IT, finans og produktion. Motorvejen gør Silkeborg Kommune til et vigtigt knudepunkt for både større og mindre virksomheder.

Erhvervshandleplan 2024

Handlinger, der sætter fart på Erhvervspolitikken 2022-2026

Erhvervspolitik 2022-2026: Mod nye mål

Din succes er vores mål. Derfor styrker og markerer vi Silkeborg Kommune, som et af de mest attraktive steder i Danmark at etablere, udvikle og vækste din virksomhed.

Derfor skal du åbne butik i Silkeborg

Bliv en del af et stærkt handelsliv

Erhvervstaskforce

Silkeborg Kommune har oprettet en erhvervstaskforce, der blandt andet skal hjælpe nye virksomheder til kommunen og sikre en hurtig og professionel behandling af større udviklingssager.

Silkeborg Vokser

Silkeborg Kommune er en attraktiv erhvervsdestination

Servicemål for erhvervslivet

Vores servicemål overfor erhvervslivet

Business Region Aarhus

Business Region Aarhus er et politisk samarbejde mellem 12 stærke østjyske kommuner.

Løbende dialog med erhvervslivet

Få overblikket over kommende arrangementer

Tilmeld borgmesterens erhvervsnyhedsbrev

På silkeborgvokser.dk kan du læse om at drive virksomhed i Silkeborg Kommune og tilmelde dig erhvervsnyhedsbrevet.

Spændende udviklingsmiljøer

I Silkeborg har du mulighed for at etablere din virksomhed i flere attraktive udviklingsmiljøer bl.a. i Unit01 og Ferskvandscentret. På Ferskvandscentret finder du også G-kraft Park som er et udviklingsmiljø for ambitiøse vækstiværksættere.

Stigende arbejdsstyrke

Silkeborg Kommune har høj befolkningstilvækst. I 2023 rundede kommunen 100.000 borgere, og væksten fortsætter. Ifølge Dansk Erhverv vil arbejdsstyrken øges med 12 pct. frem mod 2040. Det svarer til en vækst på 7.100 personer – til gavn for erhvervslivet.

Ambitiøs erhvervsstrategi

Din succes er vores mål. Derfor styrker og markerer vi Silkeborg Kommune som et af de mest attraktive steder i Danmark at etablere, udvikle og vækste din virksomhed. 

Blandt landets bedste erhvervsklimaer

I Silkeborg Kommune har vi stort fokus på erhvervslivet, og der arbejdes kontinuerligt på at skabe gode betingelser for erhvervslivet. Siden år 2010 er vi gået fra noget nær en bundplacering i Dansk Industris årlige erhvervsklimaundersøgelse til nu at ligge i top 10.

Læs mere i Dansk Industris årlige erhvervsklimaundersøgelse

Silkeborg Business

Silkeborg Business er blandt Danmarks største og bredeste erhvervsnetværk med spændende arrangementer og kurser, mange netværksgrupper samt forløb og tilbud til iværksættere.  

Læs mere Silkeborg Business

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje